GLAD MIDSOMMAR

Min dator ger mig snart hjärtinfarkt *ta i trä* så seg och jävlig den är. Allt går igång och ska uppdateras också vid uppstart och jag tycker att jag ställer in skiten varje gång det händer att INTE göra det.

Nåja. Här går det framåt om än att det är jävliga dagar. M är heltokig och katterna har verkligen satt igång en tsunami av hela hens känsloregister. Det blir i alla fall bättre och katterna verkar inte bry sig nämnvärt. De kanske är vana vid lite fart och fläkt. De hade en hund också som de växt upp med som lekte med dem så M och hunden är kanske inte så olika. När värsta ilskan hos oss föräldrar runnit av så kör vi pedagogiken - lyfta bort, säga nej och sen låta katterna själva sätta gränsen. Eftersom de inte omedelbart drar iväg ner i källaren och gömmer sig är de nog rätt tåliga. De tittar mest på honom och undrar varför han skrattar hysteriskt och galer som en tupp.

Idag är det Midsommarafton och vi firar den tillsammans med Bästa Nina och familj. Hennes son går på min sons avdelning på dagis också. Dom har också blivit bästa kompisar.

Styvis firar sin midsommar på Cypern med sin farmor. Inte ett DUGG avundsjuk på solkyssta dagar vid poolen och ljumna kvällar med god mat och cypriotisk atmosfär. NÄE. Svettlukt och solexem kan jag leva utan *mutter*, hemsk flygresa säkert också och kackerlackor på hotellrummet. SÄKERT!!! Bättre här i fuktig och regnig miljö med mygg och galen son.Jag har snickrat ihop en nätdörr till altandörren så att vi kan ha öppet där för vädring och gå in och ut utan att katterna far ut. De ska ju vara utekatter sedan och ha kattlucka i den här ytterdörren men eftersom det inte finns handtag på utsidan av altandörren får vi problem om vi vill vara ute. Katterna ska introduceras om någon vecka också att vara ute får vi se hur de tycker om det.

De har verkligen acklimatiserat sig här hos oss och riktigt vräker ut sig när de sover.
Nu ska M spela lite spel på datorn. Återkommer med uppdatering så snart jag kan.


GLAD MIDSOMMAR ALLA

Senaste veckorna

Jag har inte haft ork och tid att uppdatera bloggen på ett tag. Det betyder ju att jag haft att göra vilket är roligt.

Det har varit både utekväll i Köpenhamn med kollegorna och fyndat på utförsäljning i byn. Dessutom har vi idag hämtat två kattungar. Det blev tillslut ändå katter. Jag fick svar från mina allergiprover att jag inte var allergisk och därför skulle jag kunna skaffa katt. Jag har samma symptom vid pollen och andra saker jag är överkänslig mot men jag får helt enkelt bli bra på att medicinera. Det har hjälpt jättebra den medicin jag fått. I höst ska jag göra ett astmatest. Katterna ska vara utekatter sen också är det tänkt. STYVIS VET INGET SÅ om du som känner henne läser detta SÄG INGET är du snäll. Hon kanske läser bloggen själv:) Då är hon snart på väg hem antar jag.Jättetrevligt var det i Köpenhamn.
Tyvärr har jag inte fått tjänsten som var ute hos dem men förhoppningsvis har jag annat på gång!!

Jag har i alla fall jobb där augusti-december och därefter hoppas jag att ett projekt ska falla ut väl där jag kan få en plats. Längtar efter ett fast jobb, en trygghet och en arbetsplats man kan börja bygga upp något långvarigt.En hel massa har jag fyndat på utförsäljning ett företag har här en gång vid jul och en gång vid sommaren. Detta är bara en bråkdel. Jag fyndade strandstolar i blått och organge. 2 för 100 kr. Korgar och skålar, picknickväskor/kylväskor och termometrar, kepsar och tillbringare med mera med mera. Svägerskan och jag fick packa allt på en vagn och köra till kassan. Jättekul var det.

I helgen som var gick vi till ett par kompisar på middag. Jag bakade en somrig tårta till kaffet. Den blev mycket uppskattad och tog slut i ett nafs. Jättegott.

 

 

 

Jag och svägerskan har fyndat var sin hängkorgsstol. Det var två som såldes på blocket och dem delade vi på. Sååå skönt att sitta i (kan tänka mig att det blir katternas favorit sen). Jag vill ha den i trädgården helst och ska hitta en fin plats att ha den på i sommar. Sen får man ju ta in den så den inte står och blir ful.

 

 

Här har vi de små liven. Bara 12 veckor gamla och helt underbara. En pojke (vänster) och en flicka (höger)

 

De har bekantat sig lite med hemmet men sovit nu i ett par timmar - säkert helt slut. De äter med god aptit och har redan hittat lådorna. M blev såååå glad. Det första han sa: Åh, kattungar ....hemma hos MIG! Jag fick det på film också med iPhonen. Kul att spara. Flickan verkar lite slapp och ligger gärna och sover/latar sig. Killen är mer nyfiken och vill vara med vad som händer. Kul att de har två olika temperament. Tråkigt om de måste konkurrera om uppmärksamhet. De verkar sååå gosiga. Jag är jättelycklig. Först blev det lite kaos med M för han blev så glad och kunde inte riktigt behärska sig. Då fick jag nästan panik och tyckte allt var hemskt. Men katterna har inte brytt sig alls. De somnade tryggt på stolarna i vardagsrummet. Hade de varit minsta osäkra hade de ju gömt sig. Vi bor ju stort så det finns ju ställen man kan gå undan. Nu är M mycket lugnare och jag är lycklig igen.

Mamman till kissarna är Maine Coon så de är lite frissiga i pälsen. När vi hämtade så hade vi först upp killen i famnen och han började genast spinna och tvätta oss. Betyder att han accepterat oss ju. Flickan var lite så "what ever" och gick och lade sig på en filt. Avslappnad och go.

 

Nu ska jag titta till dem lite. Kul att ha fått lite tid vid datorn och kunna uppdatera ÄNTLIGEN.


Datorn är seg som kola

Det har inte blivit så många uppdateringar på senaste tiden för datorn är seg som kola och då tar det allt för lång tid att skriva inlägg. Jag hoppas få möjlighet någon dag framöver att sätta mig och kolla på andra bloggsiter som man kan lägga upp bilder från iPad och iPhone istället. Blogg.se är värdelöst på detta - eller så vet jag inte hur man gör.

I alla fall är båda barnen på bättringsvägen. Efter två dagars total karantän innan pencillinet gjort dem smittfria. och Sambo-Älsklingen var ledig tog vi tåget till Malmö och gick på lekparken, Slotts- och Kungsparken och sen hem igen. M älskar att leka på Sagoparken så ibland tar vi en tur dit.


Vi tog en vända till stranden igår men vi frös för vinden låg på ute från havet så vi åkte hem igen. Grannen gav oss en pool de inte använder så den har vi fyllt ....men inte badat i än för så mycket varmvatten hade vi inte.

Annars påtar vi i trädgården, latar oss och umgås. I veckan är det jobb igen och på onsdag ska jag ut med kollegorna till Köpenhamn för att fira av en kollega som gått i pension.

Jag får uppdatera mer när jag har tid och bilderna kommer över till datorn:)


RSS 2.0