Arbetsförmedlingen är ju roliga

...eller inte.

Fick en kallelse till ett möte med min handläggare (jag har alltid hängt kvar vid min förra handläggare för jag gillar honom så mycket) så jag har kanske träffat den här en gång tidigare för lääänge sen.

Jag skulle dit nu en måndag och då har jag inte Marcus på dagis ju. Så jag ringde och kollade med honom om det var absolut nödvändigt att man MÅSTE åka in med tåg och det tar halva dan för mig, min son måste in på dagis och det tog onödig tid för mig då jag kunde sökt jobb eller gjort nåt annat vettigt.

Men han menade att man MÅSTE infinna sig personligen och diskutera handlingsplan och visa en lapp på vilka jobb man sökt.

JÄTTE LÖJL....(skriver inte ut ordet för han sa att om man uttrycker sig så kan han skriva av mig från a-kassan). Helt allvarligt menar han alltså att om man uttrycker sig att man tycker det är jättelö......t så kan de meddela det till a-kassan och då avanmäler de personen. Det BORDE ju vara så att om man INTE dyker upp personligen eller säger "JAG VÄGRAR" så kan det göra det. Men att ha en ÅSIKT borde ju inte generera till att man blir avstängd. Vi är inte på något sätt på kant med varandra utan han bara berättade detta.

Han berättade också att just den dagen då många får en kallelse så har deras brevlådor mejats ner, försvunnit eller plogats bort. En hade dessutom ringt och sagt att de hade haft översvämning den dagen mötet var så denne kunde inte komma. Visst! Sånt kan ju hända....men personen i fråga hade gjort så 3-4 ggr i rad!!! Det fanns heller inga bevis på att personen hade försökt att ringa - man ska alltså se till att verkligen LÄMNA MEDDELANDE till växeln att man ringt och försökt meddela att man inte kan komma.

Bild från quipster.wordpress.com

Jisses.

Jag tycker dock att det är kränkande att de över huvudtaget vill sätta sig ner och diskutera hur man ska få jobb. Jag är en van arbetssökande och har aldrig haft problem med att sysselsätta mig. Men jaja.......får ju åka in dit, betala tågbiljett och ge honom vad han vill ha. Sökte 4 jobb bara efter jag lagt på luren med honom. Totalt har jag sökt närmare 10 jobb på hela månaden. Men....slösa min tid bara AF.


Kommentarer
Postat av: Bella

Man blir alltid så trött på dom och deras idéer! Fast min handläggare är faktiskt ganska så bra och sist när jag inte kunde komma så gick hon med på att ta mötet över telefonen istället, men jag är i och för sig inte med i a-kassan heller så jag vet inte hur det hade varit om jag hade varit det. På vissa ställen söker man lite mer medmänsklighet, men tror att det inte är något som söks när man söker personal där.

2011-01-27 @ 21:51:44
URL: http://bbella.blogg.se/
Postat av: Caroline

Åh arbetsförmedlingen är inge roliga att ha och göra med. Jag måste gå och skriva in mig där snart... huvva ser inte fram emot det men de är ju bra om man i framtiden ska ha fler barn. Jag är ju bara vikarie så då måste man vara inskriven där.

2011-01-28 @ 12:18:33
URL: http://emmasandracaroline.blogg.se/
Postat av: Bella

Svar: Jo det är roligt med ny header osv. Synd bara att jag inte har någon tid till att fixa mer idag och jag känner mig långt ifrån klar, men någon dag så :)

2011-01-28 @ 20:31:59
URL: http://bbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0