Mitt nya vikariat


Det stormade nåt vansinnigt natten mellan måndag och tisdag. Fick jaga upp Sambo-Älskingen så han kunde hjälpa mig att bära in parasollet som höll på att börja slå mot fönstret väldigt hårt. Eftersom uterumsdörren inte är stängbar utifrån skulle den garanterat ha blåst sönder om vi inte hade varit en som höll i den. Så han ut kl. 03 mitt i natta i kallingar och morgonrock medan jag höll dörren. Vi klarade oss annars bra.

Det blev dock inte mycket sova den natten och dessutom kände jag mig inte alls bra. Ont i halsen och febrig.

Släpade i alla fall iväg mig till jobbet och slapp ju lämna och hämta M som fortfarande behövde vara hemma från dagis med Sambo-Älsklingen. I söndagkväll skulle jag tanka månadskortet men då möttes jag av en sån här maskin.Men eftersom Sambo-Älsklingen ändå var hemma med M så kunde jag ju låna hans tågkort ett par dagar.

Tåget var försenat ca 10 minuter och när vi väl kom iväg fick det ju stanna för möte på vägen. Invänta ett tåg som skulle lämna centralen innan vi fick åka in så tillslut var jag redan där ca 20 minuter sen. Väl på bussen som jag sprang till (febrig och allt) kom vi inte längre än till slutet av bussterminalen på centralen då en annan buss framför havererade och blockerade hela utfarten. Satt vi där ett tag innan jag bad om att få komma av så jag kunde ta bussen från ett annat ställe. Då hänvisade hon oss till andra sidan kanalen där bussen skulle ta upp oss. Så allt som allt när jag väl var framme så var jag 30 min sen. Dock har jag arbetat längre de två första dagarna så det blev i slutänden bara -15 min.

Men..jag är inte glad på Skånetrafiken alls. Jädra klydd som de säger här.

Trots febrig och matt så har jag jobbat på bra de två första dagarna. Jag satte ju igång direkt och går ju av egen motor, kan organisationen rätt bra så det var ju tacksamt för alla.

Nästa vecka startar ju en förskola i L-B och jag var med chefen för att stötta henne i rekryteringen av personal till den här akutförskolan. Det är en tillfällig lösning för ett antal barn som ska ha plats. Inte lätt att hitta personal som kan börja så snabbt. Men vi har nog lyckats med det som det ser ut.

Chefen var en helt underbar kvinna och vi tänkte så lika så det var skrämmande. Hon har ju all kunskap och kompetens som inte jag har men vi gjorde samma bedömning av kandidaterna vi träffade och hade samma resonemang kring det mesta. Jätteroligt. Hon utbrast mitt i allt att hon erbjöd sig att vara min referens om jag behövde så skulle hon intyga att jag gjorde ett kanonjobb. SÅÅÅ roligt att höra.

Idag gick det dock inte att komma iväg. Feber och kraxar som en skadeskjuten kråka.

Sambo-Älsklingen kom hem för han skulle på läkarbesök för sin snarkning och nu har han också blivit förkyld.

Ikväll blir det broccoligratäng och kassler.

I måndags kväll fixade jag lite i vardagsrummet. Tycker vår spalje är världens fulaste så jag satte lite tyg där istället.Kommentarer
Postat av: Bella

Vad tråkigt det är när man möts av förstörda maskiner! Det är så onödigt tycker man. Finns inte någon som helst anledning att slå sönder en maskin, kostar bara en massa pengar.Du verkar i alla fall trivas på jobbet och det låter ju bra! Du valde nog helt rätt.

2011-02-10 @ 10:31:13
URL: http://bbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0