Nu har jag också....

...fallit dit på att ha dessa örhängen. Gillar inte små pärlor och älskar stooora örhängen. Men med nickelallergi och överkänslig mot nästan allt sånt förutom rent guld, så använder jag nästan aldrig örhängen. Eller ÖRONHÄNGEN som det heter (blir så imponerad över Styvis som säger rätt jämt).

Men helt plötsligt som en blixt från en klar himmel så bara VILLE jag ha ett par stora pärlor. Kom över mig precis som när jag helt skiftade och helt plötsligt VILLE till Ullared efter att ha svurit mig blå att ALDRIG åka dit.

Man ska ALDRIG säga ALDRIG
Har köpt en jätteläcker lunch-väska också för min matlåda till jobb. Åsså har jag ju med mig mitt sittunderlag då jag behöver vänta på tåget JÄMT JÄMT JÄMT. Helt perfekt och gosigt att sitta på.

Lunchväska från Lagerhause och Sittdyna från IKEA

 

Tänk att den här lilla killen snart är 3 hela år. GUD vad tiden går fort. Han är det finaste jag har och jag älskar honom så gränslöst. Det är sån ÅNGEST när tankarna skenar iväg på vad som kan hända honom. Man läser allt oftare att barn inom förskolan/skolan dör av kvävning/strypning/drunkning etc. Jag kan gråta så tårarna sprutar när jag tänker på sånt. FÖRJÄVLIGT! Därför är jag så oerhört tacksam att jag har fått möjligheten att vara med och påverka på min sons förskola. Idag har jag varit på inspektion/diskussion om arbetsmiljö och säkerhet där. Tillsammans med en av personalen har vi gått igenom saker jag sett/fått ta del av från andra föräldrar för att göra vad vi kan för en säker förskola.

Det blev ett mycket givande möte och jag bryr mig inte ett dugg om att bli utmålad som byns Bitch för detta - så länge jag kan rädda ett barn från en olycka så är jag glad! Sen bryr jag mig inte om det är obekvämt och jobbigt för någon annan. De såg i alla fall väldigt positivt på det och personalen jag gick med började redan efter rundtur med mig tänka på ett mycket mer kritiskt sätt. Hon såg direkt saker hon inte tänkt på när vi gick vidare på avdelningarna. Bara genom att lyfta tankesättet så blir de mer medvetna. T.ex. att man inte ska ha kontakter och el nedanför ett akvarium eftersom vatten kan rinna läng med sladdarna. De bör placeras ovanför och inte i anslutning till akvariet om det skulle spricka/skvätta.

 

 

Bild hämtad från Kidsnyt.dk

Något vi också upptäckte var glaslampor från IKEA som jag har ovanför mitt köksbord. Om de kastar något hårt på den så den går sönder kan den bli rent livsfarlig. Det blir en "istappeffekt" och om ett barn får en sån spetsig skärva över sig på huvudet...ja, ni kan ju tänka själva


Så den åkte ner DIREKT vi var där. En av lamporna saknade dessutom sin kåpa just för att den gått sönder av ett kastande föremål. Glödlamporna är inte heller bra att hänga helt synliga förstås men de skulle sätta dit kåpor i plast eller nåt istället.

De har även tankar på att ställa STORA traktordäck (såna gigantiska) rakt upp, sänka ner dem i marken och ha som bågar. Men min undran är då...ska det inte inte fästas och förankras i mark som lekställningar gör. Dessa kommer barnen krypa genom, klättra på. Kan man garantera att en såndan inte välter om marken blir sank. På många ställen har jorden liksom sjunkit ner så att man får vattensamlingar, något som de haft problem med. Men med däcken .....jag anser inte att det är okej lösning att gräva ner dem utan förankring. Det är ju monsterdäck.

 

 

Jag hade med mig material - dels fotodokumentation jag gjort och text till vad som kan hända. Sen hade jag med bra checklistor som de kan använda som utgångsmaterial för att göra en mer ingående inspektionsrunda.

Säkert så kommer min son drabbas av något jättehemskt bara för att jag är så jädra mån om detta och försiktig. Jag ber till Gud varje dag att han ska må bra och att det inte ska drabba oss hemskheter.

Men..man gör liksom vad man kan!

Kommentarer
Postat av: Nina

Du är min absoluta vardagshjälte! All heder åt dig!

Och har du någon bra checklista att dela med dig av så tar jag tacksamt emot för att ta med till mitt jobb. Man kan alltid bli bättre ju!

Kram!

2011-04-01 @ 17:18:24
URL: http://mammanina.blogg.se/
Postat av: Ewa-Marie

Absolut Nina. Jag ville bara hålla på den tills jag varit där:) Du ska få det jag har

2011-04-01 @ 18:59:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0