Antiklimax

Laddade med lördagsgodis och förväntansfulla ......bort med listerna i rummet och grinden ditsatt så ingen liten Marcus går in i rummet när maskinen är igång. Ingen RISK! Maskinen startade inte ens. ANTIKLIMAX. Ingen att ringa. Lördagkväll...............Hela söndan går också bort i projekt #3.


Nåja.....Nya tag, ingen idé att gräma sig. De får ge oss en gratis hyra på en ny maskin! Annars j-lar. Hela helgen åt skogen. Detta skulle vara klart på måndag. Styvis kommer hem på tisdag kväll så tills dess måste det vara klart. Hela hennes möblemang står i vardagsrummet!

Det BLIR klart ...........*tankekraft, tankekraft*

Nu.....dippa och chips med Sambo-Älsklingen vid tvn.


Projekt #3

Idag ska mattan i Styvis rum rivas. Jag har hyrt en mattrivare som Sambo-Älsklingen ska fräsa runt med ikväll. Han och M har tömt hela hennes rum idag.

Här är den före-bild

Det ska bli spännande att se "Efter-bilden" sen. Det tar ett par dagar bara.......

Vill också passa på att visa lite roliga bilder från Centralen i Malmö. De har alltid små fyndigheter i konstform som man kan uppleva när man går i gångarna - bara för att man inte ska irritera sig på City-tunnelbygget antar jag. Just nu kan man bland annat se detta

 

Väskan kommer ut ur väggen

 

 

Halva stolar och lampan är inne i ett hål i väggen. Bordet och lampfoten är ritad på väggen. Fräckt tycker jag!

Nu ska vi köra ut farfar efter bjudning på kanelbulle och kaffe och styra till kiosken o handla lite lördagsgodis. Sen ska vi riva lite matta och hoppas att M inte blir livrädd av oljudet. Isåfall får vi fortsätta i morgon och jag får ta med mig honom ut nånstans.

Fortsättning följer.....


Halloween

Hinner slänga in den här bilden också på lite saker jag fixat till M. På tisdag har de Halloweenfest på dagis

 

Jag har fixat lite märken på hatten och sytt fast en fladdermus i plast. Sen har han spindelnät med en spindel i sin kittel. Jag sydde fast en cape också på tröjan (så slipper han ha band runt halsen).


Varannan lördag

...så är jag här och tragglar. Ni minns kanske att jag skrev tidigare att jag eventuellt skulle börja skriva om en sak jag jobbade med. This is it!

Jag började faktiskt på en annan skola strax innan min operation 2009. Jag kom ju helt av mig i körningen. Sedan blev Sambo-Älsklingen sjuk på hösten och till vintern blev det MASSOR med snö. Jag fick dessutom en extremt opedagogisk lärare vid ett tillfälle när första snön fallit 2009 som gjorde att jag tappade all motivation.

Hur skulle jag hitta tillbaka? Jo, jag gick igenom vad som tog emot att fortsätta. Det var växlingen, start i backe (dragläge) som gjorde mig extremt stressad. När skulle jag hinna träna på det? Man kom aldrig igång med mängdträningen. Det ena efter det andra förhindrade det.  Vad gör man då? Automat förstås!

Sagt och gjort bytte jag trafikskola till en som kunde ha lektioner på lördagar. Perfekt. Och automat. Ännu mer perfekt. Första lektionen, stadskörning i stan....där fick jag köra. En helt underbar lärare och jag är verkligen OERHÖRT tacksam att jag har henne. Hon är fantastisk!

Så varannan lördag har jag ett tag åkt in för mina körlektioner. Jag tar 3 lektioner på raken. Att vi inte har en automatare hemma är ju skitsamma just nu - vi hinner ju ändå inte träna. Jag hoppas på att få ett jobb sen så jag kan köpa en egen bil.

Vi får se hur det går. Idag har jag kört rondell. Lördagar är det inte så mycket trafik så det är inte världens svåraste. Jag var till och med ute på motorvägen och körde en bit. Lustigast idag var en tant som körde i fel riktning på avspärrad väg (möte med mig) och en buss som körde mot rött i värsta korsningen!

Nu har M vaknat. Jag får skriva mer sen.

Jädra fönsterputsare

Idag har jag gjort slut med vår fönsterputsare. Han kommer i tid och otid och håller sig inte efter avtalad tid. Denna gång kom han en månad för tidigt och dessutom en dag för tidigt! Han höll på att skrämma ihjäl Styvis som bara hörde hur det rasslade och hade sig på baksidan. Där är det dessutom låst och högt staket. På snodden att döma som håller fast dörren ser man dock att de dragit av bara den - för snodden är nästan av.

INTE okej!

Nu blir det att hitta en annan fönsterputsare och få till en in- och utvändig putsning till jul!


Rosa oktober???

Nä, inte här inte. Här kör vi RÖTT.

Styvis och jag har varit på stan och storshoppat idag. Vi drog tidigt på förmiddagen och direkt till Entré. Det blev en tröja till henne, en mascara till mig. Sen åt vi Thaimat och softade med en latte.
Hon ville gärna ha en kaffe-latte men det fick bli en chai-latte. Som hon inte tyckte var så god. Eftersmaken smakade.....kräka tyckte hon..hahaha.Sen åkte vi till Ikea också. Det blev bara röda grejjer nästan. Hon håller på att ändra i sitt rum. Ut med det rosa och in med svart, vitt och rött. Vi lyckas rätt bra tycker jag. Hon har fått pengar av Styvmormor och Styvmorfar så hon hade en slant att handla för.

Av sina andra sparade pengar har hon köpt en ny mobil också.
En Sony Ericsson Xperia 8Hon är jättenöjd med den!

Nu är det läggedags för den här veckan blir spännande värre. Ett helt nytt personalsystem ska införas under denna vecka fram till den 8 november (startskottet). Tills dess ska all personal (20 000 st) checkas under så kallade Knappardagar. Vi har, tillsammans med en annan stadsdelförvaltning) 1,5 veckas dataknappning att se fram emot. Jag är reserv på vår stadsdel då vi är så få. Några måste ju stanna och sköta skutan också. Men chefen ska vara borta två av dagarna så jag ska hoppa in för henne då. Sen är det avslutningsfestligheter den 5 november med buffé och underhållning. Jag hade tur som fick knappardagar fredag och nästa onsdag - för det är precis de dagarna som man kunde få axlar/nacke-massage. Sen blir vi bjudna på fika och lunch varje dag.


Blev bra

Min största/minsta kritiker tyckte det var väldigt gott!

Till och med så mycket att han efter den första marängen på egen hand hämtade kakburken och ställde på bordet för att ta en till. Nåja.....det fick han gärna. Nu är det bara hoppas att han inte springer och tar nya hela tiden!

De fick dock stå några minuter för länge tyckte jag - svårt att veta när man gör dem första gången.

 

 

 


Maränger

Idag bakas det maränger efter recept från Fröken Fru som jag tycker mycket om. Vi får se om de blir bra. De ser ju fina ut så här innan bränningen i ugnen. Hennes är ju mycket finare i formen - jag har nämligen bara en slags sprits och den är inte värst vacker. Ska inhandla lite fler tänkte jag och nya bakplåtsunderlägg.

 

Sambo-Älsklingen är och handlar in en ny DVD-spelare till tvrummet. Den gamla har gjort sitt och han hade hittat nåt han tyckte verkade bra som inte av var värstingsort. Dock finns det alltid en stor risk att han ändå köper något som är MYCKET dyrare än man tänkt från början. Han nöjer sig liksom inte. Nåja. En DVD-spelare lever man ju faktiskt med väldigt länge. Han kanske kommer hem med en hel tv också. Det är inte helt otänkbart. haha

 

 


Äntligen!

Idag fick jag tillskottet jag längtat efter länge: min kakburk.Dessutom slog jag till på en muffinsplåt för 12 stycken så jag slipper göra muffinsarna i två  omgångar.
Idag var jag på utbildning i jobbet om Alkohol- och drogberoende på arbetsplatsen. Man fick lära sig varningssignaler och hur behandlingen gick till. Jätteintressant. Jag tycker personligen det är jättejobbigt när någon i ens omgivning har beroendeproblem, vad det än må vara för sort, och "alla ser den rosa elefanten som står mitt i vardagsrummet men ingen pratar om den. Och alla vet att alla andra också ser den". Finns roligare saker att göra än att umgås i dessa sammanhang och allt är krystat och konstlat. Att vara normal och utanför beroendet blir helt plötsligt det som är fel och jobbigt. Visst är det kontigt?


Jag fick prova på att ha "samtal" med en alkoholist och det var jätteintressant. Jag hade turligen två vana samtalare som kunde ge massor av tips och råd i olika situationer. Medarbetaren som var objektet (en personal på behandlingshemmet som skådespelade jättebra) var skitjobbig och det kände som om hon åt upp mig. Nu var det väldigt svårt att hålla det helt seriöst och man var lite mer nervös eftersom det var en "konstlad" situation. Man kommer in i ett helt annat proffessionellt tillstånd när man måste göra det i arbetssituation, tycker jag.. Nu hade man ju tre proffs som satt och kollade hur jag hanterade detta och så...Men jätteroligt var det.

Härlig helg

Vädret har varit kanon i helgen. Jag har varit på Möllan och handlat lite grönsaker. Doften av persilja och dill fullkomligen grep tag i mig när jag gick genom Möllevångstorget på lördagen. Full kommers och härliga färger av grönsaker, rotfrukter och blommor. Jag fryste in dill och persilja och det blev två hela 2-litersglasspaket av persiljan bara. Så köpte jag stora härliga morötter och några salladslökar.

Igår bakade jag syltgrottor och idag blev det kokoskakor. Jag har länge letat efter en kakburk att ha framme som alla kan gå och ta ur. NU har jag äntligen hittat den och hoppas att den finns kvar på Åhlens. En enkel, rak och stilig kakburk i plåt.


Den blir hur bra som helst tror jag. Passar dessutom bra till vårt röda kakel, våran kaffe- och vattenkokare från Philips samt brödburken i samma stil. Ska inhandla den nästa helt tänkte jag.

Idag var Marcus och jag till affären för att handla till kakbaket. Då var vi på lekparken en stund också och hittade en igelkotte som spatserade runt.

 

Jag måste ju visa min fina ring jag köpte av en kollega på jobbet. Hon kommer titt som tätt och lassar upp massvis med läckra och orginella smycken som folk gjort i olika länder. Jag köpte ju ett armband i våras och den här gången blev det en ring och ett halsband. BLING BLING!

 


Sjukdomar och annat

Det har varit lugnt denna veckan. Svullnaden i magen har gått ner och nu kan jag bara känna mig lite öm. Som ett gammalt blåmärke som gör sig påmint. Jag har ätit massa fett, druckit både öl och vin, godis och annat gött. Har inte haft några känningar alls av det. Undviker dock choklad som jag tror är en trigger. Det är jobbigt att inte kunna äta choklad för det finns ju HUR mycket som helst gott att baka med choklad.


Jobb

I veckan ska jag på en utbildningsdag som handlar om att möta och hantera alkohol- och drogberoende på arbetsplatsen. Ska bli jätteintressant då jag aldrig har varit på sådan utbildning. Jag har dock gått på utbildning som inriktat sig med arbete bland ungdomar. Det var också väldigt nyttigt - att lära sig signaler och tecken på att någon t.ex. är drogad.

Ska jag....

Jag tror att jag ska börja skriva om något annat intressant jag håller på att jobba med för tillfället. Är inte säker än att jag ska göra det. Får tänka lite till......återkommer. En och annan vet ju redan. Får ta mig en funderare om jag vill dela med mig...


Svullnaden i magen börjar ge sig

Ända sedan i fredags har jag varit toköm i magen precis under höger bröst. Det har känts som levern varit utspänd. Jag tog leverprover ju i lördags och jag hade en lätt förhöjning av dem. På något prov skulle man ha mellan 0,6-1,0 och där hade jag 3,8 om jag inte minns fel. Så ringde jag och försökte få tag på kirurgerna i Lund för att se om min läkare hade skickat något. Men den ena kirurgen var på semester så jag fick prata med den andra. Dr Blind (heter han faktiskt och är kirurg..haha). Jag fick utskrivet en massa medicin som jag skulle ta. En skulle tunna ur gallan, en skulle vara kramplösande OM jag hade gallkramp och sen Tramadol och panodil som smärtstillande. På gallkrampsmedicinen stod det att biverkningarna kan vara att man får förhöjda levervärden och leverinflammation. Jag vet inte om han läste de gamla proverna från augusti eller om han kan ha fått fatt på de här provsvaren jag fick i veckan. De var i alla fall så lite förhöjda att ingen risk för att dö förelåg just nu. BRA. Men jag var väldigt orolig då jag kände min svullnad på höger sida. Jag kunde inte ens ligga på den sidan i helgen.

Det börjar i alla fall ge sig nu.

Jag är liiite osäker på att ta dessa mediciner innan man har kollat allt ordentligt kan jag säga. Jag gillar INTE att man bara ska prova sig fram på det här sättet eftersom man inte vet vad det är och därför heller inte vet om man förvärrar  tillståndet. Den som tunnade ut gallan kostade över 400 kronor och den hämtade jag inte alls ut. Jag tog de gallkrampslösande för att se om jag kan få hjälp vid ett eventuellt anfall.

Bra är i alla fall att jag fick löfte om tid för magnetröntgen och gastroskopi. Vi skulle börja där. Han menade dock att hans händer var lite bundna och han ville göra mycket men KAN inte. Jag lovat att om jag hade sökt privat och betalt själv hade jag varit frisk för länge sen. Då hade man vänt ut och in på mig tills man hittat felet och SEN satt in medicin tror jag.

Jag vill bli rik!

Det går i alla fall bra på jobbet och familjen mår bra. Det går magsjuka på dagis så man får verkligen hoppas att man klarar sig och att han också klarar sig. Vill INTE vabba igen och jag har kräkts nog för ett helt år tycker jag.

Nu...läsa min nya Hus &  Hem och sen sova. I morgon ska jag på projektledarmöte på stadshuset. Ska bli intressant.

Intensiv helg

Och då menar jag inte stressig och full med aktiviteter utan en smärt-intensiv helg. Började ju i torsdags eftermiddag. Molde på under fredagmorgonen och jag hade planerat att åka in tidigare till jobbet och förbereda frukostmötet med ledarna. Sambo-Älsklingen frågade om jag verkligen tyckte det var bra att åka i mitt tillstånd och jag tyckte det då. Sen hamnade jag hulkandes över toalettstolen och fick helt enkelt hålla med honom. Då jag satt och försökte få tag på min chef och mina kollegor släppte det plötsligt och kändes bättre.

Jag åkte in till jobbet och sen började smärtan tillta igen. Mådde illa och var öm i magen. Åkte hem någon timme tidigare och på kvällen sedan hade jag vansinnigt ont. Jag vred mig av smärta. Somnade ändå strax efter åtta och sov som bedövad hela natten, bortsett från nåt uppvak att ta M. Sov på eftermiddagen med M också och slocknade återigen tidigt på lördagkvällen.

Var på vårdcentralen på lördagförmiddagen, grät hela besöket, och fick konstaterat att jag hade förhöjt infektionsvärde. De andra provsvaren kommer på mån-tis. Det kan vara vad som helst. Jag har ju dessutom inte blivit av med hostan som jag hade innan så det kanske är den som gör det.

Jag är i alla fall öm och svullen på insidan av högersidan på magen. Känns som allt svullnat där. Ljus avföring och mörkt urin är inte så roligt heller. Tecken på leverinflammation. Får verkligen hoppas att det inte är det.

Om någon ser att jag blir gul så säg till mig! Då måste jag in akut.

Denna gången kändes det mer som en kraftig magkatarr. Inte likadan känsla att "en köttbulle ska ut genom ett sugrörs- känslan" jag haft in mina andra anfall. Men skit samma  - de får ju ta reda på vad det är.

Jag hoppas att Lund kan erbjuda lite undersökningar sen. Allt som slutar med -skopi tar jag gärna (eller gärna är väl att överdriva) för att få reda på vad detta är.

Vi har fotat mitt ärr idag också och min sneda mage (magen blir alldeles sne när man gör situps - ser vidrigt ut) Patientskadeförsäkringsbolaget skickade ett brev i veckan att de ville han in foton. Jag vet ju detta men jag har helt enkelt dragit på det. Vet inte varför men det är som om jag bara vill förtränga det och skäms över magen. Vill inte att de ska sitta och titta på den och bedöma den.

Men nu ska fotona in. De ville ha nåt intyg också som läkaren skulle skriva ut. Ett invaliditetsintyg om jag fortfarande har besvär av skadan efter operationen. JA det har jag!

I övrigt har jag tagit det lugnt i helgen. Bakat äppelpaj med barnen, dammsugit och mest slappat. Tröttheten jag kännt ett tag kommer nog ifrån den här infektionen jag släpar runt på. Jag tyckte själv att jag var ovanligt trött. Jag brukar inte vara trött och hågsen på hösten. Då brukar jag vara i toppform. Men i höst har jag inte haft mycket energi. Vi får hoppas att de hitta vad det är för infektion.

Fix it!

Det är ett av mina motton. Är det något man stör sig på och nåt som inte fungerar smart och effektivt: FIX IT!

Länge har jag tänkt göra nåt åt mitt regnskydd till Ms vagn. Då den ofta står ute på dagis i både snö och regn vill man ju skydda sitsen så han kan sitta torrt när man hämtar. Jag har löst det provisoriskt med klädnypor men idag tog jag tag i detta. Sydde dit kardborreband. Täcker bra och håller i blåst och om det kommer lite snötyngd på.

Jag är mycket nöjd!

 

En rolig app som M älskar är Talking Tom Cat. En app-katt man kan klappa så den kurrar, klatscha till så han ramlar och får stjärnor över huvudet, han kan släppa väder, försöka äta fågel, man kan ge den mjölk, den kan kasta paj och dra med sina klor över skärmen så det blir märken. "Slå katten mamma" säger M haha

 

 

 

 

En Bra-att-ha-app är denna tycker jag.
Vattenpass

 

 

Som ni ser så lutar mitt skrivbord en aning. Det är nog hela huset som lutar.

 

M har blivit så mycket bättre i ögonen. Konstigt att det ena dagen inte ens går att öppna dem av allt gegg och idag var det mycket bättre. Känns skönt att slippa gå till läkaren och få salva eller nåt. Han är hemma med Sambo-Älsklingen i morgon också dock så han blir helt virusfri och inte smittar.

Jag har dessutom sagt upp mitt patientskap med min läkare. Jag var ju inne akut för ett tag sen, 300 kronor. Fick ta ledigt från jobb för att få ultraljud vid ett senare tillfälle (kostar pengar). Sen har de mage att sätta en läkartid som jag ska betala. "Efter sommaren" sa vi och nu är det oktober. Jag fick dessutom ringa själv. OCH när jag ville ha telefontid istället för att jag tycker att det inte ger ett skit att han ska klämma på magen (de måste röntga och kolla INNE i magen om det är nån ärrbildning efter operationen, bråcket har blivit större eller vad det nu är) så meddelade sköterskan att han inte längre hade telefontider och att de "håller på att omorganisera". Då sa jag bestämt att då kunde hon hälsa läkaren att jag byter lasarett istället för nu är jag VANSINNIGT trött på att inget händer. Jag meddelade också att jag skulle anmäla detta till patientnämnden och han var mycket välkommen att ringa mig om det var så att han hade något att säga.

 

Han ringde efter några timmar och erbjöd sig att remittera mig vidare till kirurgen som opererade ihop mig (i Lund) eftersom han var mycket mer van vid såna här saker. Dessutom hade de bättre tillgänglighet till röntgen etc. Varför har de inte remitterat mig vidare tidigare. Dessutom säger han att jag troligtvis dragit på mig IBS men att han träffat patienter som haft bra mycket värre symptomer än det jag beskriver och de har fått lära sig att leva med detta i 30 år. Ja, men om han nu tror det så ta reda på det och utred då. Då ska man utreda för att utesluta glutenallergi, laktosintolerans etc. och så får man IBS som en slask-diagnos för att de inte hittar NÅGONTING annat. I mitt fall är det nog närmare så att jag fått en ärrbildning inne vid tarmarna eller vid snittet. Men det hjälper ju inte att prata om det. Jag måste ju också veta vad det är så jag kan börja "leva med det" och få hjälp att hantera det.

 

Jag ifrågasatte också att kirurgen som sydde ihop mig skulle "bedöma sitt eget verk" vilket kan vara lite partiskt vid en andra bedömning. Men vi börjar väl där.


Jag håller på att skriva ihop en anmälan också till Patientnämnden.

 

TRÖTT PÅ DEM!

 

 

 

 

 

 

 


Kreativa M och mamma

M kan inte alls öppna ögonen nu på mornarna. Jag baddar så fort jag kan och han gillar det INTE. Hoppas att det snart går över. Han har haft det sedan i lördags men det står i böcker och på nätet att man kan lätt ha det i en vecka. Sen får man söka läkare och se om man kan få någon salva. Men vatten ska hjälpa.

Nu har det varit som mest på mornarna bara och jag behöver inte längre springa femtioelva gånger och jaga honom för att torka. Det är ju positivt. Efter helgen är han nog bra igen.

Vi har i alla fall tagit vara på dagen och bakat äppelmuffins av våra egna äpplen från trädgården.Jättegoda blev de

Sen har M gjort kort till mormor och morfar som vi sedan lade i ett kuvert och skickade med posten.Den översta skulle nog vara en gubbe eller nåt för han skulle göra ögon också.


Jag har lekt med min iPhone också och laddat ner apps som är bra att ha.

En app som jag verkligen rekommenderar är Sleep Cycle alarm clock
Den registrerar var du befinner dig i sömncykeln och väcker dig när det är som bäst för att känna dig utvilad. Jag svär att den fungerar. Man sätter en tid som man senast måste upp. Jag har klockan 07.00. En halvtimme innan det känner den av när du är i din lättare fas och väcker dig då, alltså inte när man är som djupast och känner att man håller på att dö när man väcks. Det kan ju bli att man blir väckt allt från 30 minuter innan utsatt tid, men du vaknar ju UTVILAD.Man placerar den upp och ner i sängen och sen känner den ju enkelt av rörelserna under natten. Första natten kom M in och då registrerar den ju inte min sömn direkt. Men när den väckte oss kände i alla fall jag mig utvilad fast jag blivit väckt massor med gånger under natten av hans viftande och pratande.


Och så får man ett fint diagram och sin genomsnittliga sovtid fint framställt. Dessutom kan man vakna till olika mjuka, sköna toner från musiken som man kan välja i appen.

Nu ska jag lägga mig och starta min Sleep Cycle alarm clock. Natti nattiKanelbullens dag

Jag är ju inte sämre....självklart blev det ett gäng kanelbullar bakade idag med sonen. Han fick en egen deg att kladda med och det är förundransvärt att han tycker om att dricka sin blandning av vatten-, socker-, flytande margarin-, kanel- och vetemjölsröra. Isch säger jag i alla fall. Men han sa glatt och lite överraskat "MEN..det här var ju riktigt GOTT". På en bred stockholmska jag inte vet var han får ifrån.

Stora kanelbullar blev det denna gång i alla fall. Äntligen. Mina brukar bli små och torra. Denna gång lade jag dem i mina muffinsformar och gjorde dem breda och fina.

Ska bli så gott
Det blev inte så många men desto större.

Idag har min iPhone kommit också. När Sambo-Älsklingen kommer hem ska vi åka och hämta den. LÄNGTAR!
Skalet till den kom också idag.Ny gardin

Marcus har fått sin gardin uppsatt nu. Jag ska bara fålla och sy kanterna i mitten av den. Det var ju ett helt tyg men jag har rivit det mitt itu så det blev två tygstycken. Marcus tyckte den var jättespännande med alla djuren på.


Tur jag lade mig skapligt

Halv fem vaknade M i morse. Han somnade 17,30 igår och vi lät honom sova. Jag förberedde mig på att han skulle vakna på natten och vara pigg ett par timmar. Mailade in min frånvaro så jag kunde få sova istället om han tillät mig det på morgonen. Försökte lämna meddelande på dagis också men deras telefonsvarare var inte igång. Anmälde på försäkringskassan via nätet också (egentligen en dag för tidigt men ville inte missa det idag).

Vi har varit en tur i affären och handlat lite gott. Glass och frukt.

Hans ögon är rent röda nu men det varar lite mindre. När han slutat vara kan han gå till förskolan igen. Jag fick tips i affären om att badda med avkok från kamomillte så det köpte vi. Kanske lindrar lite skönt.


Igenmurat

Igår när jag åkte till stan stod Marcus och Sambo-Älsklingen som vanligt och vinkade av i fönstret. Då såg jag att Marcus hade en grön kula av klet i ögonvrån. Gjorde ett tecken till Sambo att han skulle torka det sen. Fick ett sms senare "Marcus har ögoninflammation". Stackarn. Det är så hemskt när man vaknar på morgonen och ögat kanske är helt igenmurat. Läskigt för en liten 2.5 åring.Senare kom de in och hämtade upp mig för vi skulle till köpcentrum för att köpa doppresent och en kavaj. Dock blev det inget av det för Sambo-Älsklingen har någon slags kavaj i huvudet som inte är så lätt att få tag på tydligen. Tror att vi får åka in till Köpenhamn någon dag och titta istället. Utan barn. Marcus är verkligen inte sugen på att sitta i vagnen och gå i affärer numera. Han köpte i alla fall en jättsnygg jacka på MQ i ullmaterial med lite snygga detaljer på.

Och doppresenten glömde vi att handla. Sambo-Älsklingen ska åka in idag och hämtar upp Styvis på vägen hem sen. Så det ordnar sig. Marcus och jag får hålla hos hemma så vi inte smittar ner de andra med kletet.

Jag får bli hemma i morgon från jobbet också och sen får Sambo-Älskling och jag varvar under veckan med att ta några dagar vardera. Han känns varm i dag också så det är kanske en förkylning samtidigt. Vi hade tur i oturen igår för han kräktes precis när han kom ut bilen och inte i bilen. Han blir ofta åksjuk när han är lite för trött och har virus i kroppen.

Jag har i alla fall fått tag på sådana bra halsdukar som är som små halströjor. De var fodrade med fleece vilket inte blir lika stickigt. Det fanns fina mössor till också. Barnen har fått var sin höst-peng av mormor och morfar att handla lite kläder (eller vad de vill ha). Styvis och jag får åka in till stan någon söndag och shoppa lite. 


RSS 2.0