Resan inställd

Här hade jag tänkt att visa roliga, mysiga bilder på mig och N när vi skrattande besökte ett julpyntat Köpenhamn och hur vi skålade med var sin öl på någon mysig restaurang på Tivolit. Ni får den här bilden istället

Snön satte stopp för färden då arrangörerna ansåg att för många var insnöade och att vädret inte var bra. Det snöar fortfarande kan jag säga:) Vi har skottat snö, lekt i snöhögarna, haft besök av kusinen, pysslat och städat istället. Jag hade verkligen sett fram emot resan och var förberedd, sminkad och klar i morse när Nina ringde och berättade att resan var inställd. Men dagen har varit jättemysig ändå!
Marcus i sin nya overall


Lite dekorationer av windowcolor som jag gjort


 

Snöflickorna fick komma fram igen

 I det här hörnet ska granen stå i år tänkte jag. Vi har haft den i källaren innanLite julfint på bordetPå måndag kväll ska vi till vårdcentralen i S för att göra nåt åt Marcus finger. Det har infekterats och varar. Är svullet och alldeles ilsket rött. Vi får inte bukt på det och han har haft det i en vecka nu. Han har jätteont och använder inte fingret. Vi får inte titta på det knappt utan man får behandla det med honom gallskrikandes. Så det blir nog antibiotika och salva. Det läste jag om på en blogg (se här) där fingret såg ut exakt som på Marcus och dom hade fått det. Hade jag haft körkort nu hade jag suttit på akuten med honom nu redan för det ser ju INTE skönt ut. Men det kan säkert vänta till måndag kväll.

På tisdag ska jag till Lunds Universitetslasarett på Gastroskopi. Undrar om man kommer iväg om det ska fortsätta snöa så här mycket.

Den 21:a december är min sista dag på jobbet. Det fanns ingen möjlighet just nu att få förlängt. Hela organisationen håller ju på att omvandla alla personalavdelningar till HR-avdelningar med nya rollbeskrivningar etc. I och med att ett nytt personalsystem som baseras på självservice har införts så gör ju arbetsledarna och medarbetarna mycket mer själva. Därför är det många uppgifter som försvinner för personalsekreterarna på min avdelning. Men håll tummarna att det dyker upp nåt kul.Helg i vilans tecken

Jag blev tvungen att köra av motorvägen för en stund! Stanna upp och ladda batterierna. Jag har befunnit mig en längre tid på de större vägarna med de högre farterna. Susat förbi och njutit massor. Men ibland behöver man köra av en stund och bara vara. Sitta där och stirra i tomma intet för att känna sin egen puls och höra sina egna andetag.

Sjukdomar på sjukdomar har passerat hela hösten och det ÖVER allt jag ändå har med magen och "gallan". Förkylningar med låååångvarig hosta och feber, svullna halsar, ryggskott och stela nackar. Då känner kroppen rätt snabbt att NU får det vara nog.

Därför körde jag av motorvägen i helgen. Avbokade ALLT! Bilkörningen och konserten med kören. Jag orkade inte helt enkelt. Halsen ömmade och var jättesvullen. Ryggen ömmar och nacken ger mig ständigt illamående. När det försvinner blir jag illamående av magen som spökar.

Men jag har haft det skönt i helgen. Inte ansträngt mig det minsta utan bara vilat och andats. Tagit varmt bad och sovit en stund på lördagen när M också sov. Jag har satt upp gardiner i vardagsrummet och tvättat lite grann. Dragit med dammsugaren ett varv men thats it. Läst tidning, umgåtts med familjen, sett på tv, ätit gott och suttit inlindad i filten med fårskinnstofflorna på.

Skönt och behövligt. Annars vet man liksom inte var det slutar. Då kan det ju säga STOPP på alla fronter!

Jag har ett tag kvar innan jag fyllt på med energi som jag förbrukat under våren/sommaren/hösten. Därför tänker jag fortsätta ta det lungt under vinterhalvåret. Inga stora projekt. Lägga lite längre tid på mina projekt och försöka ge mer tid till att göra njutningsfulla saker på min "egentid".

Jag har köpt hem spirulinapulver. Köpte en jättehärlig bok för ett tag sedanMed hundra recept på smoothies och juicer. Idag handlade Sambo-Älsklingen ingredienser till en av dem som ska stärka immunförsvaret. Med Lök, vitlök, gul paprika och persilja. Där stod att spirulina var väldigt bra.

Spirulina är en fantastisk cocktail av olika näringsämnen. Likt ett havens naturliga penicillin innehåller algerna olika antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunsystem. Spirulina har dessutom en kolesterolsänkande effekt som förebygger hjärt-kärlsjukdomar och en antioxidant effekt som bromsar åldrandet. Dessutom är det en hög järnhalten i spirulina. Spirulina innehåller också mangan, som är bra för det antioxidanta försvaret, och krom, som gör insulinet effektivare. (källa:Rawfoodshop.se)


Trött mamma, sliten pappa

Här är det en TRÖTT mamma som sitter nu med värk i rygg, axlar, nacke, hals och huvud!

Sambo-Älsklingen har nackspärr och sitter just nu och läser saga genom ett pyjamasbyxben (som handdocka) för en M som hostat i flera dagar, haft feber och nu dyker konstiga prickar upp runt munnen och på näsan. Säkert inget konstigt och bara förkylningsprickar. Han brukar få sånt. Men ändå...Handdockan var ju förstås mitt ess i rockärmen efter att M trött som få fått ett utbrott så han kräktes av ilskan. Då gäller det att ha fingertoppskänsla och INTE trycka på fel knappar. Det som utlöste det hela var att han skvätte vatten rakt ut från badkaret efter sina tillsägelser. Han har hållt på hela dagen med små dåligheter. Det gäller att vara konsekvent nu och visa allvaret i att man inte slåss, biter, trotsar etc. Nu börjar han gå in i en trotsigare fas men man kan ju hoppas att det är tillfället som gör det med sämre sömn, sjukdom och tristess. Lite trots måste han ju få ha kvar. Men inte när man gör andra illa etc. Han ska dessutom lära sig att hantera sin ilska och frustration. Då får man försöka hålla lugnet själv men ändå vara bestämd och visa rätt och fel. Det tar på krafterna det med.

SUCK!

Tjut och ilska, host, snor och ojjande från två skadade föräldrar. Just nu är det tungt i novembermörkret. Jag vill vara på fötter, ha energi, smärtfri och JOBBA! Saknar mitt jobb redan när jag kommer hem. Idéerna bara flödar och vill ut någonstans.

Men nu ligger istället focus på en magnetröntgen som ska gås igenom i morgon förmiddag. Den som varit med om detta vet att det inte är något roligt. Man måste ligga stilla i 30-60 minuter och höra ett ENORMT bankande från röntgenmaskinen. Man ligger i en tunnel och när man tittar ner ser det ut som utgången är LÅÅÅÅÅNGT borta. Man har nästan näsan i taket på tunneln och första gången de sköt in mig fick jag panik. Skrek att de skulle ta ut mig.
Sen tänkte jag att det nog var bäst att blunda HELA vägen in och låta ögonlocken vara så tills det var över.

Med jämna mellanrum säger en röst till att man ska hålla andan.......Därför kan man heller inte sova sig igenom det hela och tro att man kan sätta sig i djup avslappning.

Jag ska ha en konstrastvätska också så de ska sätta in en sån grej i armen - jag har fortfarande svinont sen blodprovet jag tog i måndags. Tyvärr en sån sak som hör till mina smärtproblem. Minsta tryck och kläm på min kropp så ömmar det av bara tusan i flera dagar. Till och med en liiite för hård kram kan göra VANSINNIGT ont.

Det syns inte på utsidan - så ingen ser att man går omkring med smärta 24 timmar om dygnet.

Men i morgon ska jag också gå till min kiropraktor i Y. Han är vansinnigt bra. Hoppas han kan rätta till nacken, ryggen och min fot som lagt sig lite snett igen. Han har ju fixat mig förr så .....jag har stora förhoppningar att detta ska bli bra.

Sen är det inga problem med att jobba och så....jag har ju lärt mig exakt hur jag ska göra för att minimera skadorna. Röra mig mycket, sitta hur jag vill på stolen (brukar bli en del kontiga ställningar - men men ) köra avslappning på rasterna och lyssna på min kropp.

Den säger att jag ska äta lite kvällsfika nu! Jag måste fasta 4 timmar innan röntgen i morgon! Hinner precis äta frukost om jag går upp halv sex.

Avslutar med att berätta att jag gjorde god middag idag i alla fall. Fisk i folie med currysmör och pressad potatis:=Arbetsmiljö

Utbildningen gick jättebra. Jag går igång när jag pratar Arbetsmiljö det är en sak som är säker. Ett tag började jag dock undra vad jag sysslade med. Folk satt mest och stirrade och såg allmänt uttråkade ut. Lite panik.... Men när jag gick ut och skar upp vetelängden (ja, jag fixade fikat tillslut) så kom min kollega in och sa "NU är det FULL gång med diskussioner där inne". Så antagligen satt de och bara sög in vad jag sa och laddade för grupparbetet.

Jag blev mycket nöjd med dagen. Tyvärr fick vi korta ner utbildningen så mycket så vi fick inte sagt allt vi ville. Det fanns önskemål att den inte blev längre än några timmar, för alla har så mycket att göra just nu. Men intresset för arbetsmiljö fanns verkligen och det efterfrågades utbildningar i detta. ÅH VAD JAG VILL vara kvar och arbeta vidare med detta. Ut i verksamheten och prata Systematiskt arbetsmiljöarbete och starta lite diskussioner, tankar och väcka de sovande som inte fattat att arbetsmiljö är en samverkansfråga. Vad ska vi prata om på våra arbetsplatsträffar? Vad ÄR arbetsmiljö?

Sen var det som  om luften gick ur mig helt. Min start på morgonen var usel. Jag ville VERKLIGEN inte iväg....97% av mig skrek "NEEEJ". Men 3% räckte för att få iväg mig. Sen damp jag ner som en sten på tåget hem och höll på att fastna för kroppen ville inte röra sig sen. Hem kom jag med knipiga ögon, sprängande huvudvärk och en allmän dålig känsla. M var hemma sjuk med Sambo-Älsklingen och Styvis klagade på ont i halsen. SJUKA var vi.

Vi har varit hemma idag och blir hemma i morgon också. Min huvudvärk har blivit bättre men Styvis hals är inte bra än. M är febrig och hostar men inte så han är helt deckad. Äter dock inget annat än välling och hans humör är berg och dalbana.

Men jag är NÖJD med min utbildning!

2,5-årscheck

Då har man varit på besiktning av Marcus idag. Han gick igenom med mycket väl godkänt. Han kunde till och med "prata mer än han behöver" som hon sa. Och med detta menade hon att han kunde fler ord och talade mer avancerat än genomsnittet för barn i den åldern. Det lät bara lite roligt. Och JA han är en snackepåse precis som de övriga i familjen.

Han fick rita, sparka boll, berätta vad saker heter, stapla torn osv. Han vägde 17 kg och var runt 98 cm lång (kommer inte ihåg exakt).

Sen har han ett infekterat nagelband som hon stack hål på och tryckte ut varet. Sen fick han fingret omlindat och var väldigt stolt. Han fick välja ett märke för han var så duktig. Det gjorde ont - han spände hela kroppen och gav ett ljudlöst aj.

Åsså passade jag på att ta mina lever- och infektionsprov. Men jag glömde ringa och kolla svaret så det får jag göra i morgon. Tror att det ska se bra ut.

Marcus är dock sjuk nu - feber och hostar - som typ alla på hans dagis just nu. Så i morgon är Sambo-Älsklingen hemma för jag kan inte. Jag ska utbilda ett gäng medarbetare i protokollskrivning för Arbetsplatsträffar. Jag har tagit fram en ny mall för protokollen så alla ska använda samma. Det förenklar för dem som ska ta ut vad som ska samverkas i samverkansgrupperna och till Förvaltningsråden. Jätteroligt är det att få jobba med detta.

Jag har gjort en fin powerpoint-presentation och så ska de få jobba lite i grupp. De ska få "vara med och ta fram den slutgiltiga mallen". Jag vill bepröva den och ge dem inflytande innan vi fastställer den.

DESSVÄRRE har jag glömt att beställa fika så jag får hitta på nåt kreativt snabbt i morgon. Får bli kanelbullar från Coop i värsta fall. Tänkte först baka men NEJ. Jag känner mig, precis som Marcus, hängig och trött så det hoppar jag över.

I helgen ska jag övningsköra bil...TUT TUT! Jag ställde in helgens bilande för tågen gick inte mellan fre-tis. Man vågar inte lita på att bussen tar en i rätt tid och så hade jag ett hemskt ryggskott också. Det börjar bli bättre med det men det ömmar enormt fortfarande. Fredag blir det kiropraktik!


Nej! Inte ha den i mitt rum mamma!

Förra året köpte jag en julstjärna för att ha i Ms rum i år. Jag testade den idag och satte upp krok ovanför fönstret och allt. Jag tänder stjärnan och M backar ur rummet, kikar nervöst in i sitt rum och säger "NEJ! Inte ha den i Mitt rum mamma!".

Men...jag tycker den blev jättefin och sprider ett härligt sken och ett fantastiskt mönster i rummet. "Ska du inte ha den ändå M..den är ju så vacker".

"NEJ mamma" Åsså viskar han när han står där ute "Det är ett spöke där mamma".

Suck....Ner med stjärnan och går fundersamt runt i huset och försöker hitta ny plats. M trycker upp sig nervöst mot väggen när jag går förbi med den. "Känn M vad härlig den är med sina snören". Men ....Nej. Han vägrar.

Den åker ut i vardagsrummet och jag är ändå nöjd. Dock måste jag ju hitta nåt annat att ha i M rum nu. Vilket inte är någon stor sorg direkt för det innebär ju att jag får köpa nytt!!!


Inspirerande dag

Jag fick uppdraget att anordna en inspirationsdag för organisationens Hälsoinspiratörer. Given föreläsare blev , min gamla kollega. I nio månader delade vi rum och det blev otalet filosofiska diskussioner, feedback och peptalk. Han, och många andra där, gav mig massor för mig både privat och professionellt. Jag växte i takt med att magen växte, jag var ju gravid med M när jag jobbade där, och klättrade högre och högre i mitt självförtroende. Självinsikt är också något man behöver och Föreläsaren lyfte verkligen fram mycket idéer och tankar kring människor och deras drivkrafter. Det var förstås också utvecklande och stärkande när man själv kunde ge en sådan man idéer och bra uppslag till hans föreläsningar och sånt han tog med sig vidare. Han är en sann förespråkare för entreprenörskap och en väldigt god föreläsare rent retoriskt.

Jag var lite spänd på vad deltagarna skulle tycka om dagen men fick mycket bra respons redan under eftermiddagen då vi hade det. Utvärderingen är inte klar men de jag fick in såg jättebra ut och de hade gett sin uppfattning om dagen som helhet "Mycket bra"  (högsta). Någon hade skrivit att man såg fram emot nästa inspirationsdag. Då känns det bra!!!

Vi var i En ENORM lokal. Vi bjöd på lunch med chilimarinerad kyckling med bulgur, bönsallad, vanlig sallad och bröd. Kaffe och fika på eftermiddagen med bröd och pålägg. Frukt och juice fanns också tillgängligt. Jättebra ställe att ha sånt här på. Efter föreläsningen hade vi ett prova-på-pass Kibalance. Jag fick ju hoppa över men gjorde lite av det ändå. Bra att sträcka ut sig och tänja ryggen lite.

Nu är jag svintrött. Ska bli roligt att få hela utvärderingen. Skoj också att man lyckats så bra första gången man anordnar sådant här. Nedan är gåva till föreläsaren från oss.
Ryggskott igen!

 

Den här bilden skulle jag egentligen ha förra helgen men jag hann inte fota den. Jag svängde in på Panduro och köpte äntligen dessa siffror som jag lääänge tänkt jag skulle göra.

 

Styvis rum blev jättebra. Nu ska vi inhandla en matta hon kan ha i mitten av rummet så det blir lite gosigt att trampa på och sitta på om man vill sitta på golvet. Jag är stolt över min Sambo-Älskling som lagt så fint golv.

 

Den här veckan har varit INTENSIV. Vi har ju suttit på en annan arbetsplats i veckan och "knappat" som det kallats. Det innebär att man går igenom ALLA sina anställda som jobbat under 2010 och ser till att de har rätt uppgifter konverterat från det gamla systemet PLUS att vi har knutit schema för ALLA anställda och ALLA deras anställningar. Ni kan ju själv ana hur det är med arbetstagarare som bytt tjänster 5 gånger under året, har viss frånvaro på del av tjänst osv. Det har fattats schema på många, fel schema på jättemånga, fel sysselsättningsgrad på jättemånga osv. Så vi har fått skapa scheman som ska passa sysselsättningsgraden på tjänsten de haft. Och DET är inte lätt när det ska vara en sysselsättningsgrad på 44%. Det handlar om minutrar.

Och inte nog med att vi knutit (alla inom kommunen) 50 000 scheman och gått igenom 23 000 anställningar - på måndag kommer vi bli ÖVERÖSTA med telefonsamtal och besök från folk som fått fel schema ändå och en massa rättningar som behöver göras för att alla ska få rätt lön i november. Nästa veckas arbete ser jag inte fram emot kan jag säga. Det blir en enorm utmaning. Jag ska dock iväg på onsdagen för jag har anordnat en Inspirationsdag för våra Hälsoinspiratörer. De ska få föreläsning och lite Inspiration!

Hela veckan har vi suttit i ett trångt rum med 15 datorer, fullt av damm och många problem att lösa. Men det har varit SÅÅ trevligt. Vi har blivit SÅ ompysslade av projekledarna med godis, fika, lunch varje dag. Åsså har vi haft pausgympa. Jag var mest drivande att ha det.Tyckte det var jätteroligt och alla fick upp leendena för man kände sig lite dum och stå där och hoppa. Roligast var det för dem som stod i dörrhålet och fick tuta ut i korridoren när man skulle göra såna sidosteg hahaha

 

Jag hade med mig en filt som jag lånade från M för det blev rätt kallt när man vädrade i fönstren. Jag behövde inte använda den men den kom ändå väl till pass för en av de andra tjejerna.

 

 

 

style="text-align: center;"> 

Jättesuddiga mobilbilder men här är i alla fall en del av kollegorna som jag knappade med. Första bilden föreställer min chef och en av mina kollegor på vår förvaltning. Jätterara allihopa och det känns konstigt att man inte ska jobba ihop så här mer.Kommer att sakna dem allesammans och hoppas bara att man kommer att få träffa dem igen. Det förutsätter ju att man blir kvar i organisationen eller kommer tillbaka sen.


Vi var på avslutningsmiddag för projektet i fredags på S:t Jörgen hotell i Malmö och blev bjudna på en jättefin buffé samt underhållning av Lena Frisk, en ståupkomiker jag inte hört innan. Men hon var SKITROLIG!

En vecka av stillasittande och stela axlar/nackar. Trots massage två gånger under veckan och pausgympa drabbades jag av ryggskott i helgen. Lördag förmiddag efter att ha farit runt med Marcus tidig morgon i en ballong-lek (vi bollade ballonger till varandra och tjoade runt här) så måste jag ha gjort nån vridning och lyft samtidigt och fick JORDENS ryggskott. Så ..är det inte det ena så är det det andra, sa flickan som fick näsblod.

I samband med att jag ska på magnetröntgen den 19 november har jag också beställt kiropraktikbehandling eftersom det ändå är i Ystad och jag behöver vara ledig hela dagen. Hela veckan har jag dessutom fått tillbaka mina gamla smärtor som hållt sig borta i 3 år nu. Enorm smärta i axlar, armar, handleder och fingrar. Så jag har gått på Tramadol hela veckan. Magen har till trots hållt sig i schack (ta i trä).

En annan tråkig nyhet är att vår byaffär har kånkat. INTE roligt. De har varit svindyra så man har ju inte direkt storhandlat där. Men just när man står där på kvällen eller helgen och vill baka eller det fattas nån ingrediens till maten...så har det ju varit perfekt att snabbt glida till affären. Det har varit ett litet utflyktsmål också med Marcus när man har lite tråkigt. Då har man kunnat "gå till affären en sväng". Nu är det alltså kört med det.

En rolig nyhet är dock att vi bestämt oss att åka till Nyköping och fira julafton. Jag är INTE förtjust att åka bil men det är jättedyrt med tåg och flyger man så behöver man släpa med bilstol och få skjuts alternativt hyra bil etc. Så jag hoppas att det ska gå bra. Det ska bli mysigt och jätteroligt för Marcus att träffa sin mormor och morfar igen. Det var ett tag sen han träffade dem sist och ibland säger han "Marcus vill ringa mormor". Då gör vi det och så får han babbla lite.RSS 2.0