Halsfluss och grinigt barn

M har halsfluss och får pencillin. Jag har VAB mån, onsd och sen hade jag ändå inget jobb tors-fre och nästa vecka. Jag ska dock jobba på måndag och få undan en massa jag inte hann nu i veckan när det blev VAB för M. Det är både fördelar och nackdelar med att få vara hemma med sjukt barn. Han är ju inte vrålsjuk och ligger och yrar utan kan vara uppe och ibland märker man inte ens att han är sjuk. Då är det härligt att vara hemma då solen skiner och man kan vara ute, till och med att han kan bada i poolen och svalka sig. Men så har han desto fler dippar då han blir sämre och då gnälls det i 190. På förmiddagen idag åkte till och med mina öronproppar in. Det är dödens att höra på detta gnällande och ylande. Han vill ju att man ska vara med honom non stop (inte för att han bryr sig om mig hela tiden - man ska bara sitta där han vill att man ska sitta) och blir skitsur om man behöver göra nåt annat.

Vi tog en tur till farmor idag och var där en stund på dagen. Han lekte jättefint med sina bilar och vi vattnade lite blommor och fikade smaskig vaniljbulle med sylt i.

Sen har han sovit en stund ute och nu spelar han blockflöjt.

Sambo-Älsklingen jobbar över (i måndags också) så han kommer hem senare. I morgon ska han på styrelsemöte på Taekwondon så då är man också alena. Det är rätt drygt att vara hemma helt själv med M tycker jag. Man har inte ork att aktivera honom så mycket som han skulle vilja. Sen kan man inte dra iväg med honom var som helst ännu för han smittar ju. I morgon är det dock fritt fram för då ska han inte smitta längre.


Tivoli och sjuk son

Idag har vi varit i Folkets Park och M har, för första gången i sitt liv, åkt på tivolit.

 

En halvnöjd M åkte med tåget som körde runt ett par varv. Han satt som förstenad och funderade på hur han skulle bete sig. Vuxna fick inte åka med heller så vi tjoade och var "glada" vinkade och hejjade glatt så han skulle fatta att det här var KUL! Jag fick tårar i ögonen och klump i halsen när jag såg hans lilla huvud fara runt med tåget, så stilla han satt där och höll i sig i kanten, alldeles ensam, så stor och duktig.

 

Sen åkte han och Sambo-Älsklingen veteranbilen som också går på räls. Den gick rätt fort ändå och han satt focuserat och höll i ratten.

 

På väg hem kräktes han i bilen och var jättetrött. Jag lade honom på en av solsängarna ute med en sval filt under parasollet. Där sov han ett par timmar. Han somnade bums i sängen strax efter 19. Hjärtat slår fort och hårt och han är jättevarm. Jag har lagt in en filt i frysen och kyler ner som jag tänkte badda honom med sen.

 

I morgon är jag hemma med honom och Sambo-Älsklingen tar tisdagen (som vi planerar nu i alla fall, allt kan ju hända). Sen har jag inga timmar i O på tors, fre och nästa vecka. Så jag skulle ändå vara ledig.

Det är så hemskt när de små är sjuka. Han har ätit både välling, blåbärspaj och majskrok efter han kräktes så han verkar ju inte vara magsjuk. Att han kräktes var nog mest kombination av sol, feber och snurriga åkgrejjer. Stackarn! Man får ju dåligt samvete att man låtit han åka sånt om han nu redan innan var dålig. Men han var pigg och som vanligt när vi var där.....


 


Ryggskott och vaxpropp

Trevlig Midsommar allihopa

Jag har haft en usel dag men den slutade mycket trevligt.

Började med att jag kände att jag hade ryggskott. Sen fick jag lock för örat och tog revaxör (har fortfarande inte släppt ordentligt). Pms och tjöt för ingenting. Varmt och jävligt, kvavt och hemskt. Sambo-Älskling på uselt humör och gnällig son. Kan det bli värre? Ja, förstås kan det det! Men här blev det bara bättre.

Tog smärtstillande och så gjorde vi iordning för att fira med Sambo-Älsklingens bror med familj och en familj till. Jag svängde ihop en midsommarstång och vi gjorde kycklingfilé med Sambo-Älsklingens hemmagjorda potatissallad (den jag gillar bäst).


Jättetrevligt hade vi. Jag och M gick hem vid 20-tiden för då var han trött och sa "Sova mamma". Sen kom han ju in i andra andingen och hade svårt att varva ner från den roliga dagen så han somnade inte förrän för en liten stund sedan (21.15 typ).


 

Jonathan (eller hur han ska stava) ska lilla Bäbisen heta.

 

God natt alla Midsommarfirare. Nu ska jag äta lite jordgubbar och glass och titta på tv. Sen är det nattinatti.M har fått en kusin

 

Tidigt i morse föddes lille kusinen. En pojke! GRATTIS T, A o E till den nya familjemedlemen. Bebisen får här en egen muffin-sort. En muffins med smak av choklad. Jag testade att ha i sån chokladtopping man har på glass. Blev jättegott. Lite annorlunda med smak av choklad men ljus i färgen.
Barnen får varsin muffinsort

M - morotsmuffins

Styvis - jordgubbsmuffins

E- kolamuffins

Bebis - chokladmuffins

 I morgon ska jag på intervju "någonstans i skåne". Det är ett vikariat som Personalkonsult.
Håll tummarna.Stranden

I kväll har vi varit på stranden en sväng. Vi åt lite korv och strips/mos innan vi tog en tur. Det var jättehärligt.

 

De hade en studsmatta där också som jag försökte få M att hoppa i. Men han tyckte den var lite läskig.

 

 

 


Varmt och skönt

Idag har det ju varit varmt och skönt. M har jagat oss med vattenpistol.

 

Till lunch/middag idag blev det Torskfilé Provencale

 

 

Här är fisken lagd på bädd av strimlad paprika, purjolök och skuren tomat. Sedan är det klickat vitlökssmör med persilja, salt och peppar ovanpå fisken. In i ugnen 225 grader. Serverat till potatis.

 

Jag är extremet hängig idag. Tung i huvudet och trött! Ska vila någon minut nu. Veckan är fullspäckad så jag har inte lust och tid att vara hängig!

 

 


Bröllopsyra och nytt staket!

Jag tycker de ÄR så vackra tillsammans. Fällde en tår när jag såg vigseln idag.
GRATTIS Prins Daniel och Prinsessan Victoria.Förutom vackert bröllop har idag ett staket (till deras ära kan man väl ändå säga...haha) byggts av Sambo-Älsklingen och M idag.Jag har rensat ogräs och tvättat  under tiden (och hållt efter M förstås så han inte försvann ut på gatan). Men staketet blev JÄTTEBRA. Vi ska jämna till marken under också för det är hemskt vad det lutar. Åt fel håll också - in mot huset. Inte bra. Jag ska måla det någon dag också. Just idag är jag lite hängig. Tror att veckornas dåliga sömn och lite stress på det är orsaken.

Men i natt ska jag lämna över ansvaret till Sambo-Älsklingen *HJÄÄÄÄLP* Hoppas M sover hela långa natten!

Han var som ett monster idag när hans kusin inte kunde leka. Kusinen ska också när som helst bli storebror. Vattnet har gått så de är ju i stort sett på väg in till förlossningen. Vilken dag som helst nu. Lycka till önskar jag dem.

Nu ska jag ta och hänga lite tvätt. Är dötrött så jag ska bara slappa framför tvn lite innan jag släcker för dagen.

Matdagboken har inte gått att logga in på idag så ...vilken osis...hehe. Jag är rätt glad att jag inte behövde redovisa gårdagens svullande! Nya tag i morgon tycker jag.


Helg igen

Idag har jag haft en jättehärlig dag. Först lämnade Sambo-Älsklingen M på dagis - för han skulle till läkaren och kolla sitt blodtryck. Det var bra denna gången men han ska på återkontroll i oktober.

Sen var jag på PA-möte med mina kollegor. Man lär sig så otroligt mycket på sånt. Det är ett härligt gäng också mina PA-kollegor. Ja, alla förresten på hela förvaltningen. Jag trivs väldigt bra. En härlig, öppen stämning och många olika människotyper.

Sen blev vi bjudna på lunch av chefen. Vi åkte till ett jättefint ställe utanför O. Jag åt MASSOR - och vet inte vad det var för innehåll så jag kan nog inte fylla i Matdagboken idag. Helt klart är att denna dagen har jag INTE klarat att hålla mig på min nivå. Skit samma. Man får unna sig.

M hade gjort ett jättefint akvarium på dagis.
När vi värmde vällingen räknade han från 1-14 helt korrekt och snabbt. Man blir ju imponerad. Släng dig i väggen treåringen som kunde räkna till tio vi träffade utanför skolan i höstas i kön till svininfluensasprutan. Vår son är två och kan räkna till fjorton!

HAHAHA

Sen har jag fått hem tvn nu till M Jag smög in den när han somnade.

Jag sprang snabbt in och fotade. Han sover som en gris här! Lilla tötingen va han kommer bli glad i morgon.

Det är bara barnkanalerna och 1-2-4:an på den. Sen har jag spärrat så han inte kan trycka på knapparna själv utan man måste byta kanaler och sånt på fjärrkontrollen. Åsså är det DVD-spelare på den. Vi får hoppas att bilden inte blir kass nu när både jag, Styvis och han kör på samma antennsladdsingång (jag köpte såna förgreningar mellan).

I morgon är tanken att vi ska köpa virke till att bygga ett litet staket på kortsidan så M inte kan springa ut på vägen.  Jag ska lämna över natt och söndagmorgon till Sambo-Älsklingen och sova. Man behöver det mellan varven. Det skulle regna i morgon men jag hoppas på SOL.


Jag har medvind

Idag ringde de om ett annat jobb jag sökt och ville ha intervju. Det är som personalkonsult i en kommun. Jättespännande. Dock är det pendling som stökar till det men oftast går det att lösa. Det är ju Marcus och Styvis som blir lidande om vi är borta längre om dagarna och jag tycker inte alls om att Marcus skulle behöva gå 12 timmar på dagis. Det finns liksom inte. Sambo-Älsklingen får helt enkelt se till att de skärper sina rutiner på hans jobb så han kan sluta när han ska sluta om dagarna och inte en timme senare.

Det är roligt att ha lite att kunna välja mellan om det kommer till det - men samtidigt VILKEN ÅNGEST. Att inte veta vad man egentligen väljer. Det som är ännu bättre är ju att om jag inte får något av dem så har jag ändå fått erbjudande om förlängt från O ju. Så det känns ju bra.

Idag har Marcus fått låna vattenpistolen. Och han lärde sig den hur fort som helst. En sån stor! Som han sprang efter mig och sprutade på mig ...haha

Nu är det dags att vila huvudet lite. Det är mycket på jobbet och många tankar som far om jobb och annat.

Arbetsintervju och skolavslutning

Idag har jag varit på en arbetsintervju för en tjänst inom Föräkringskassan. Det var mycket formellt i början och man grillade mig hårt i 1 timme och 45 minuter. Jag vet inte om den tiden var avsatt för jag tyckte att han sa att vi hade 1 timme eller ca 45 minuter till förfogande. Men de ville ju aldrig sluta fråga *ler*

När jag blev utsläppt sa den kvinnliga rekryteraren att jag "Gjort en JÄTTEBRA intervju". Så jag hoppas att det räcker för att få en tjänst. Det är både tillsvidaretjänster och vikariat.

När jag sedan kom tillbaka till mitt jobb i O dök chefen på mig och erbjöd mig förlängd tjänst hela detta året ut. Jag behövde inte ge besked nu förstås för jag vill ju självklart se var de ansökningar jag lämnat leder till.

Men oavsett då om jag inte går vidare på något av de andra så har jag att göra hela hösten i O. Hurra hurra.

Det är jobbigt att hamna i ett läge där man måste välja bort där man trivs. Jag behöver nog känna in miljön också på FK om jag blir erbjuden för det är viktigt tycker jag. Det ska säkert gå att komma in och känna sig för.

I kväll har vi varit på skolavslutning för Styvis. Jättefint var det och hon var så fin i sin jeansklänning hon fått av sina styv-morfar och mormor. Sen hade hon örhängena och halsbandet hon fick av mig på sommarpartyt, en vit stickad bolero (som hon också fått av styv-morfar och mormor) och fina vita sandaler.

Efter detta åkte hon hem med sin mamma och ska nu vara där i tre hela veckor. JIsses...så länge!

Nä, nu är jag vansinnigt trött efter denna mangling och erbjudande samt skolavslutning idag.

Sov sött alla

Nya dynorDet har inhandlats ett par nya dynor till solsängarna. Jättesköna.

Tack mamma och pappa (köpta av julpengen)En fin kudde till M med ett lejon på. Passar bra både i färg och form med övriga sängkläderna.

Det är ett farligt lejon, tycker M
Han hittade kubbspelet i kartongen och byggde ett torn.

Jag har möblerat om i Ms rum då rullgardinen inte riktigt täcker för fönstret. Det blir en stråle som lyser rakt in på hans säng. Det är också lite mer liv ute nu om sommaren och eftersom vi tagit bort hela häcken utanför så hörs det lite mer än innan. Så nu fick sängen flytta sig in i rummet.Här odlas det lite krasse och basilika.Fina hängen till duken på uteplatsen.


Tjejparty och kanelbullar

På lördagen hade min styvdotter ett litet sommarparty för några väninnor.Vi bjöd på Jordgubbs-cupcake, smoothies, chips, popcorn, salta pinnar och läsk (de åt ju inte alla cupcaksen för de är jättemättande, men de gillade dem jättemycket och resten tömde de totalt)  och jag hade ordnat med små presenter. En liten läppstifts-neccesär innehållande ett halsband och örhängen med fjärilar samt en liten flaska bodylotion eller duschtvål etc. Det blev uppskattat!  De spelade kubb och hade lite andra "lekar". Jag hade fixat frågetävling och Styvis hade köpt ett armband som vinst. Grattis Vi till vinsten!

Tyvärr började partyt USELT och jag tyckte så synd om min Styvis. En flicka kom på utsatt tid klockan 12. (vi hade satt 12-15). Sen fick jag ringa över till två av tjejerna (som är syskon och bor på samma gata) och de hade GLÖMT. De kom ju bums förstås men hur kul är det att dra över folk så. Den tredje tjejen ringde min Styvis till själv för hennes mamma hade smsat till henne att flickan gärna kom på festen. Nu var hon hos sin papppa tydligen och han hade glömt att meddela att hon inte kom. Han ringde senare och bad om ursäkt (antagligen tvingad av mamman). Jättetråkigt. Men jag fick vara lite extra rolig så kom festen igång ändå.

De hade jättekul tror jag för de skrattade och Styvis var jättenöjd efteråt.


Idag har Sambo-Älsklingen varit på möte med Taekwondon. Han sitter med i styrelsen där.

Jag och M förberedde middagen som bestod av Ungsbakade kycklingvingar, klyftpotatis och tzatziki.

Till efterrätt svängde vi ihop lite Kanelbullar. Dock med annan fyllning. Philadelphia, äpple, vanligt bordssmör som är lite lättare och kanel. MUMS

Igår syndade jag men idag är jag på god sida igen på kalorierna.
Detta trots kanelbulle och att jag ska dricka vin ikväll.

Dagens kalorikoll
Energibehov
1540 Kcal
Mat
- 1493 Kcal
Träning
+ 476 Kcal
Kvar att äta
523 Kcal

 

 


Fredag

Trött, förkyld och understimulerad son = GAP och GALLSKRIK = Irriterad mamma = dum pappa som ringer från affären och stör = mamma godissugen= måste trampa på motionscykeln.

Det är i alla fall kul att se var i Sverige mina besökare kommer ifrån. Så här ser det ut

På jobbet idag lyckades jag prata till mig två veckor till i sommar. V. 28-29 ska jag jobba också. Kanon. Det är bra att kunna prata för sig:)Det går bra nu....

....kilona rullar av. Tror jag i alla fall. Jag har ju inte vägt mig ännu.

Jag har värvat 2 stycken till Matdagboken.se nu på jobbet. Men risken är stor att de inte hänger i för det fuskas redan med att man inte fyller i vad man äter. De vill - men orkar egentligen inte när det blir lite för jobbigt och tråkigt att skippa osten etc. på mackan, byta ut livsmedel mot lättare alternativ. Försöker lura sig själv och tar inte med grönsakerna i maten för man tror att de är "harmlösa". Det är faktiskt kalorier i grönsaker också:)

Idag har det regnat och varit lite sämre väder. Skönt man har regnbyxor och regnjacka. Då känns det inte alls lika jobbigt.

Dagens kalorier ligger på tillgodokontot igen. Trots ett glas öl och en muffins till middagen. I LIKE!

Dagens kalorikoll
Energibehov
1540 Kcal
Mat
- 1612 Kcal
Träning
+ 196 Kcal
Kvar att äta
124 Kcal

Strömlöst

Kvällen blev i stort sett strömlös så vi fick sysselsätta oss utan tv, dator och annat som kräver kräm. M, Styvis och jag sprang och jagades i en timme. Det är kul att skrämma M för han gallskriker som en tjej och springer iväg. Ögonen blir stora som tefat och han formligen flyger i luften. Sen stationerar han ut oss där vi ska stå - då springer Styvis och jag nånannanstans när han inte ser och sen hoppar vi fram när han kommer och letar och säger "BÖÖÖ". Han älskar det!

Någon middag blev det inte lagad idag så det fick bli smörgåsar. Trist för jag har ätit smörgåsar hela dagen. Till förmiddagsfikat, lunchen och nu middagen.

Kaloriintagskontrollen går bra. Igår åt jag en halv pizza och klarade ändå dagsantalet. Promenerade två gånger igår på raken (en gång i skogen med familjen och en gång med tisdags-promenads-väninnan).Så jag hade kalorier till godo igår trots halv pizza. Den här metoden är bäst!

Nu ska Styvis och jag använda den här på varandras huvuden. Den är att rekommendera. Störtskön!
Nationaldagsfirande

Vi var i Y och firade Sveriges nationaldag en sväng. Mycket folk och många aktiviteter.

Marcus äter glass och tittar på spektaklen! Sen åkte vi hem och slängde upp poolen för lite bad till barnen.

I kväll har jag och Styvis gått en promenad. Jag fick ihop 6630 steg i alla fall. Har gått mycket under dagen också. Igår fick jag ju 8000 steg på bara vardagsgång så jag var nog uppe i en 18000 steg totalt idag.

Nu ska jag äta kvällsfika: Te, äpple och fil. jag har ju 692 kalorier kvar idag att slå i mig om jag vill. Trots att jag unnat mig en öl, en hemma-hamburgare och en muffins. Livet är GÖTT!

Grattis Sverige!

Så här ser en nästan perfekt balans ut för en middag. Målet är egentligen 40 kolhydrater, 30 fett och 30 protein om man ska leva i en perfekt värld. Men det här är ju näst intill.
Det ser grymt bra ut tycker i alla fall jag. För den som är nyfiken vad jag åt så åt jag

Kyckling tortilla

» Gurka
» Kycklingbröstfilé u skinn
» Lätt crème fraiche 15% fett
» Lök  röd
» Tomat
» Vitt bröd tortilla
» Riven ost

Till kaffet tog jag sen en av mina nybakta jordgubbsmuffins som Marcus och jag gjorde i förmiddags

 

De är till Styvis Sommarparty på lördag. Sex väninnor kommer och vi ska bjuda på Cupcakes med jordgubbssmak, smoothies och chips, popcorn, salta pinnar, dricka. Sen står de sig resten av dagen tror jag.

En sådan muffin utan frosting ligger på ca 130 kalorier.

Det hade jag råd idag att kosta på mig utan att förstöra prognoserna.

 

 

Idag kom Marcus på att han kunde ställa sig på stolen vid byrån. Så nu fick jag packa ur alla småsaker jag hade lagrat i övre lådan. Han fick lyssna på Bamse på skiva och då ville han ju förstås klättra lite. Snart klättrar han väl på lådorna också och vi får lyfta ner honom från bokhyllor och annat.

 

Sen blev Marcus trött och ville ligga i vagnen. Sambo-Älsklingen gick två meter på gräsmattan så somnade han. Sambo-Älskling passar på att fota nu när han sover och jag ska läsa lite bok tänkte jag. Sen ska vi åka in till Y och få lite Sveriges Nationaldags-känsla tänkte vi.

 

 


Härligt väder

Sambo-Älsklingen är hemma den här helgen, solen skiner och alla är friska (mer eller mindre....). Känns kanon!

Igår var vi hos Sambo-Älsklingens tjejkompis Liselott och hennes familj och åt gott. Vi hade (trodde vi) bestämt att vi skulle grilla - men när vi kom dit så såg hon ut som ett frågetecken??!??!?!?! Hon trodde vi skulle komma inom och fika. Där stod vi med kylväskan!

Så går det när man blandar in en karl i organiserandet (inga fördomar alls). Killar är ju mer: Aamen...vi hörs" medan vi kvinnor har en tendens att vilja veta exakt. "Vi kommer klockan tre (och då gör man det också), vi har med oss mat, vad ska ni äta, har ni stolar, behöver ni något, vilka kommer, vad har ni på er, ska ni dricka, vad ska ni dricka"   hahaha...detaljer, detaljer. Med killarnas organiserande vet man inte ens om det kommer att ske samma dag. "Men...skulle inte du och XXX träffas idag" säger vi till våra män. "Jo, vi skulle höras sen" säger det. Åsså går timmarna och inget händer. Sånt gör mig nervös. Jag måste ha kontroll och VETA.

Men grillen åkte ju på och mat blev det. Jättetrevligt satt vi ute i solen

 

 

 

Igår unnade jag mig en massa gott som rostismacka och ostbågar. Jag hade planerat att äta 150 gram ostbågar och lyxa till det utan att tänka på att jag hamnar på plus i kaloriintaget. Man får ju unna sig ibland. Men det slutade med att jag bara ville ha 75 gram och tog lite fil istället. Jag hamnade på plus men det måste man nog göra ibland. Kroppen kan inte ständigt gå på minsta möjliga intag. Jag har trots allt fått ner midjemåttet med 3 cm sedan jag slutade. Det blir nog runt 3-4 kg (jag har inte vägt mig ännu) i alla fall sedan starten 27 maj.
Och även om jag får 200 kalorier plus så ligger jag ändå under kaloribehovet 2000 kalorier som jag har.

Jag fick ihop 8300 steg under dagen (det räknas ju inte som träningspoäng men är kul att veta ändå) och det är ju ändå rätt bra för att vara en lördag och slappedag.

 

 

 


Freeedag:)

Jag hjälpte en anställd idag med ett problem och fick erbjudandet att hela kontoret skulle få gratis massage en vecka.  Kanon! Hon är utbildad massageterapeut men har läst andra kurser nu som hon behöver ha en veckas praktik för. Den tänkte hon då förlägga hos oss för hon blev så glad när jag hjälpte henne. Hon har 30 minuters- eller 50 minutersbehandlingar. Man kunde välja klassisk, punktmassage, ansiktsmassage mm. GRATIS!  Jag fixade tillgång till ett rum och så ska hon vara där mån-tors klockan 9-16.

Tror ni man blir poppis nu?? Haha

 

Det som är jobbigt med att jobba på kontor är att det jämt, jämt, jämt är någon som slutar, börjar, fyller år etc. och det ska bjudas på tårta och annat smaskigt. Men jag bet i mitt lilla äpple! Vi åkte dock till Elgiganten idag och köpte en ny router så vi passade på att ta en McDonalds på vägen hem. Men en Big Mac utan strips och cola håller sig ändå på 530 kalorier. Vilket ändå är rätt acceptabelt.Det höll sig tillslut inom ramen ändå för mitt dagsintag.

Jag värvade en kollega till Matdagboken.se idag också. Roligt!

 

När vi kom hem låg det ett paket från morfar och mormor till Marcus och mig. Han fick jättesnygga shorts och en pikétröja. Jag fick en tidning som heter Laga lätt.

 

 

 

Igår hade jag ju ingen dator för routern var ju trasig.

Så jag var huslig istället och planterade lite och gjorde hemgjord müsli.

 

 

Jättegod blev den. Ska nog köpa lite russin till den bara så den blir lite saftigare.

 

 

Här odlas det jordgubbar i hängande kruka. Vi har massa plantor i landet men jag tyckte det kunde vara trevligt att ha en i kruka i uterummet också. Bara att hämta på morgonen till frukosten.

 

 

 

Måste ju visa det skitfräcka fågelhuset jag köpte för några veckor sedan. Med egen stege och allt.

 

 


Avslutning ggr 2

Avslutning # 1
Igår hade jag min sista dag på Förvaltningsrättskursen. Det var en redovisning på rättsutredningen man hade som var det sista momentet. Därefter fick man ett enskilt samtal med kursledaren som presenterade betyg och kommenterade arbetena. Hon sa inte så mycket mer än att jag "kunde gjort hälften av det jag gjort och ändå fått VG" eftersom det bara var en A-kurs och man är ju så van att ligga så mycket högre. Det var kul!

Idag har jag börjat på jobb i O och det var också jättekul. Jag kommer tyvärr inte få tillskanska mig erfarenheter på de klassiska personaluppgifterna utan ett utökat ansvar för rekrytering. Nåja, det andra kanske kommer. Det är ju ändå de klassiska uppgifterna som ger jobb. Jag har liksom fastnat i den strategiska biten som personalvetare och där finns inte så mycket behov just nu. Där ska man vara konsult och köra eget race. Vilket jag inte vill göra nu när Marcus är så liten. Jag har ingen lust att flänga land och rike runt och sälja mig själv, komma hem sent på dagarna och vara borta i veckorna och kanske ännu värre på en helg. Det passar liksom inte just nu. SEN vill jag gärna köra eget. När jag har tiden och erfarenheterna från branchen att kunna lägga som föreläsningsmaterial etc. Att kunna visa på referenser och så. Men inte nu.....helst!

Jaja...vad är väl en bal på slottet. Kanske fanns det tid i höst jag kunde få jobba - vi får hoppas och se.

Avslutning #2
Idag har jag varit på avslutning med min styvdotter för kyrkans barnverksamhet. Hon har gått en "mat och prat-grupp" varje tisdag där man lagar nåt och pratar. Sen har ju Marcus och jag varit på kyrkans öppna förskola rätt mycket men han fick stanna hemma med pappa för det var ju läggdags och sånt. Så det var bara jag och Styvis. Efter gudstjänsten så fick man korv, saft, kaffe, the, kanelbulle. Jag åt för glatta livet och tänkte att jag nog får ta igen det rejält sen. Vi tackade av en tjej på jobbet idag också som bjöd på kladdkaka med grädde och hallon. Jag tog en pyttebit bara.

Sen har jag ju upptäckt att man kan lägga in promenader till och från arbete etc. på Matdagboken som genererar förbrända kalorier. Det har ju jag missat rätt många gånger. Men det är ju bra att man kan välja det också. Även dammsugning och städning fanns ju med.

Så jag har faktiskt tillgodo idag ändå FAST jag ätit så mycket. Det förutsätter förstås att jag nu sätter mig och trampar i 15 minuter på motionscykeln - vilket jag ska göra till webbtv (Hem till gården som jag missat idag)

Natti

RSS 2.0