Slutade trevligt ändå

Idag skulle vi på Ms farfars "Jag har blivit pensionärs-fest" nere vid strandhusen längst kusten i Trelleborg. Vi fixade en fin present i Ystad först på förmiddagen. Då han tycker om te åkte vi till Gourmethörnan i Ystad.
Fick tag på Ystadste som luktade så fantastiskt gott att jag själv köpte mig lite också. De har otroligt vackert porslin där också så farfar får en tepåse i en fin tekopp från Marocko. Jag blev väldigt förälskad i deras fat och skålar, muggar och burkar och ska definitivt spara ihop lite för att inhandla något av det.

När vi snurrat runt bland stugorna i området (eftersom vi inte visste exakt var det var så letade vi oss fram) ringer Sambo-Älsklingen och kollar med honom var festen ska vara. Då visar det sig att det var NÄSTA lördag. Vet inte vem som missförstått vad. Jag var inte inblandad i själva inbjudningstillfället. Som tur var så sov M genom hela resan så han förstod inte riktigt vad som hände. Han blev ju självklart väldigt besviken över att inte få träffa farfar. Där gick den dagen liksom. Vad trött jag blir! Jag fixade en påse med smulor i också "Till ankorna i parken" för det är väl det man ägnar sig åt som pensionär:)

 

Vi hade också planerat att grilla med ett par som redan förra helgen var tvugna att avboka pga sjukdom och i torsdags för miss i planeringen. Denna gång var det jobb som kom i mellan och sen har vi själva annat framöver så det var ju väldans trist.

 

I alla fall så kom ett par grannar i området över och deras pojkar. Marcus blev helt till sig och bara snurrade runt skrikandes "kom killar, kom killar...välkomna" hahahaha. "Va jobbig han är" sa en av killarna och mamman talade om att "så var ni också när ni var så små". Det kändes skönt för då ser jag ju att det lugnar sig .....förhoppningsvis. Sen lekte de allihopa och Marcus skrattade och var överförtjust. Själv pratade jag nog sönder dem för det var första gången på MYCKET länge som man kunde sitta och ha vuxensnack utan att hålla koll på Marucs. Han lekte ju och klarade sig alldeles utmärkt. Kom ytterst lite och drog i oss. Så jag passade väl på att vara vuxen när jag fick chansen. De sover säkert också gott i natt. haha

Marcus somnade helt utschasad lite senare än vanligt och lär nog sova gott hela natten. Det blir kanske till och med lite sovmorgon för mig i morgon.

JÄTTETREVLIGT var det i alla fall och nu ska det bli gött att sova en stund och drömma sött.


Popcornkakor

Fick ett bra tips på nya kakor från Fröken Fru nämligen Popcornkakor. Låter jätteskumt men blev hur gott som helst.

Styvis och jag bakade dem nu ikväll och hon mumsade i sig två stycken. Sambo-Älsklingen tyckte, nog mest av kärlek, att de var goda. Jag tyckte de var skitfräcka.

 

Igår var jag också huslig på kvällen och gallrade i äppelträdet. Det är ofantligt mycket äpplen men det blir ju inte mycket av det om de ska få växa hur som helst. Det blir nog mycket äpplen i år ändå. Vi får hoppas att de inte får nån sjukdom eller blir fula. Jag äter ju två äpplen om dagen - minst.

 

 

 

Tog in lite vackra rosor till det rosa badrummet.

 

 
Nu är den borta

Skickade ett mail till rektorn för dagiset. Nu är kabelbobinen borta *hurra*.

Idag har jag varit med Marcus och Styvis i Ystad en sväng. Skulle till apoteket och vi passade på att gå på stan lite och en tur i hamnen. Vi åt bakad potatis på stan och en fika nere vid tågstationen innan vi for hem.

Nu har jag dock så ont i huvudet (antagligen vädret) och min mage värker å det grövsta sedan ett par dagar tillbaka. Jag är så s-tans trött på att ha ont i magen så det liknar ingenting. Jag hoppas bara att jag är tillräckligt motiverad att lyfta fram detta till läkaren när jag ska dit efter sommaren på undersökning. Det känns lite som att jag inte orkar ha så ont längre utan att jag funderar på att åka in till akuten hela tiden. Jobbigt jobbigt. Men det blir ju bättre mellan varven som tur är.

Jag är i alla fall en tröja lyckligare från rean. Alltid nåt.

Nu ska jag väcka Marcus som sovit sedan vi klivit av tåget.

Härlig dag med barnen

Förra veckan slutade lite illa. Mblev magsjuk på dagis och jag fick styra hem på torsdagen. Kändes som en repris från veckan innan då jag också var tvungen att åka hem då han fick lus. Som tur var hade jag gjort klart allt jag skulle för veckan - det som var brådskande - och hade dessutom arbetat lite mer än jag skulle så jag hade fått ihop mina timma ändå och kunde vara ledig på fredagen. Men det är ju trist ändå för M också att ha feber och må dåligt i den värmen som var.

Det var kortlivat för han var fullt frisk på fredagen. For som en skållad ekorre här fram och tillbaka och var skitstörig. Men man måste ju hålla dem hemma ändå 48 timmar så......Jag hade faktiskt hellre varit på jobbet för han var inte rolig kan jag säga. Men jätteskönt att han inte blev sämre.

På söndagen hade jag garageloppis och den blev mindre lyckad. Ett par kom i sin bil. Letade Dalahäst. Sen spenderade jag nån timme på att packa ner allt och sortera för tippen. Jag fick dock en massa gjort som jag inte skulle annars om inte Sambo-Älsklingen passat M. Jag rensade ogräs och sorterade i garaget.

Vi skulle egentligen ha gäster på söndageftermiddagen men de hade gått och blivit sjuka. Förhoppningsvis får vi en ny chans på lördag igen.

Idag har jag och barnen varit i stan och haft mysigt. Vi åt Falaffel vid Slottsparken och sen lekte M på sin favorit-lekplats.Träffade en kollega med sitt barn också  (det är inte han som är på bilden dock)- så söt liten kille som jag trodde var en tös först. Men det var tydligen vanligt att ta fel. Likt M hade han hår modell längre också samt väldigt neutrala färger på kläderna. Hur go som helst var han. Riktigt sockersöt. Men det kanske inte är nån komplimang på en "tuff kille" hahaha.

M sprang och gasta som en galning tills han blev trött, fick välling och blev satt i vagnen för lite sömn-promenad i parken.

Tjugo minuter senare kanske sov han i alla fall. Styvis och jag passade på att äta lite glass i bägare och dricka lite läsk/kaffe i Västra hamnen innan han vaknade.

Nu ska jag ha traditionell kvalitetstid med min sambo i vanlig tisdags-ordning. Vanligtvis startar jag min egen-kvälls-tisdag med en promenad i sällskap med väninna. Men det är ju semestertider nu så .......

Det får inte bli sent för M är väääldigt härjig just nu (han blev väldigt påverkad av miljön på dagis under sammanslagningen - det märks tydligt).


Bild på åbäket

Här är bild på den hemska kabelbobinen / spole / vindan

 

 

Här hade den tydligen kommit ur spår under dagen.

 

Arbetsmiljöverket anser att de borde ta bort den då den faktiskt kan skada mindre barn. Förskolebarn omfattas tyvärr inte i Arbetsmiljölagen utan den gäller ju bara skolbarn. Skolinspektionen och Skolverket hänvisade till att ringa kommunen. De har inga särskilda föreskrifter som gäller i exakthet utan detta måste man bedöma från fall till fall. Men de tyckte absolut at det inte lät bra att ha en sån stor bland de mindre barnen.

 

En riskbedömning jag gör är att den kan utgöra fara om den kommer i rullning i sluttningarna de har. Om då ett barn får den rullande över sig slår den dels barnet hårt i backen plus att man kan blir överrullad. Dessutom om barnet lägger sig hängande över når inte de mindre barnen ner till marken och kan tippa över den med huvudet rakt ner i asfalten och sedan dessutom få den över sig.

 

Den väger rätt mycket den där!


 

 


Grymt irriterad på dagis idag

Så här är det. Under sommaren är ju avdelningarna sammanslagna och M går på en annan avdelning. Igår när jag lämnade var de på ytterligare en ny avdelning innan de strax skulle gå över. M blev jätteorolig i den nya miljön och jag tog ett senare tåg för att jag inte ville lämna honom och gå bara. De skulle gå över till den vanliga "sammanslagningsavdelningen" bara några minuter efter att vi kommit. Detta resulterade ju i att när M väl landat lite och hittat roliga saker - skulle han släppa allt och byta avdelning igen. Åsså var jag tvungen att gå. Han blev ju jätteledsen.

Sedan ringde jag och kollade av att det gått bra (det gör det ju men man vill liksom höra det) och också höra mig för om de kunde bestämma om de skulle gå över halv åtta eller åtta - så skulle jag isåfall vänta till åtta att lämna på "sammanslagningsavdelningen" så han slapp gå över direkt efter lämning. Jag vill ju också planera mitt jobb eftersom det innebär att jag kommer 30 minuter senare. Då måste jag veta att de säkert är på sammanslagningsavdelningen för annars kvittar det ju. Och jag måste gå snabbt till tåget efter lämningen.

De skulle diskutera det men det berodde ju på att de måste invänta så det är två ordinarie på den första avdelningen innan de lämnar dem. I vilket fall vill jag ju ändå veta så jag kan planera det bra för både mig och framför allt för M

När jag hämtade stod alla grindar (inte yttergrindarna på området men de andra) öppna, alla dörrar, alla balkongdörrar (såna höga fönster på bottenvåning dock). Alla avdelningar var öppna mellan varandra så barnen kunde gå lååångt bort från sin fröken. M ville visa mig runt och mitt i allt kom jag på att jag ville hämta min väska ute vid vagnen. Så jag gick dit. När jag kom tillbaka satt han i ett rum längst in, bakom en skärm så att man inte såg honom. Fröken stod vid andra änden av det L-formade huset med en annan förälder. Jag kunde sonika ha gått rakt in och hämtat en unge bara och gått. Om de nu har så få barn så han som är fröken är själv med de barnen- stäng avdelningarna och håll er i EN del. Dessutom kunde barnen gå rakt ut och gömma sig på hela området då alla trägrindar mellan avdelningarna (husen) var öppna.  Det kändes inte bra.

Jag fick i alla fall meddelande om att jag kunde lämna halv åtta idag.

När jag kom hem såg jag att M hade skrapat upp hela armbågen och ett litet skrap på knät. Ingen som berättat när jag hämtade honom! MOrr

Idag när jag lämnade på morgonen var det ju ingen av hans ordinarie fröknar där. Marcus vände direkt i dörren han såg det och blev ledsen. ville hoppa i vagnen igen. Jag sa att han kände på sig direkt att det var nytt. Fröken som tog emot oss sa
-Igår gick det jättebra
- Nä, sa jag. Han var jätteledsen när jag gick igår. Han blir orolig då det är ny personal.
- ja, men sen blev det ju bra
(klart det går över - men han är ju jätteledsen - ha förståelse människa - tänkte jag)
- Det blir så också när de känner på sig föräldrarnas liksom...(känslor menar hon) säger hon
- Jag var fullkomligt lugn när jag kom - jag hann inte ens reagera att det inte var ordinarie personal här förrän han själv vände och kom ut igen.
- Vi gör processen kort sa hon och tog honom.

Jag gick....irriterad!

När jag hämtade så lekte en av fritisbarnen med en sån stor kabelvinda i trä. Stort chabrak som väger jättemycket. Ni vet en sån som ser ut som en stor trådrulle. Den satt ett barn på och rullade sig fram. Sen lämnade han den där och M ville ju fram och hänga sig över den. Det gillar jag inte. Lägger han sig över så rullar den ju för han når ju inte ner med fötterna och hålla emot. Sen rasar han ju rakt fram ner i asfalten och får den rullande över sig. Så jag ställde den på högkant, frågade fröken (samma som på morgonen) om det verkligen var säkert att ha den rullande så. Det är lite backe längs hela vägen och står nån liten där och ett annat barn får rull på den så slår den ju barnet i backen med kraft och vikt rakt i ryggen eller magen. Kan gå riktigt illa.

Hon svarar lite drygt:
- Barnen brukar leka med den och hittills har det inte hänt något.

Sen säger jag lite "osäkert och försiktigt" (faktiskt)
- Jag undrar fortfarande om den där rullgrejjen verkligen är så bra. Den kan ju rulla rakt på de små och den är ju tung.

Hon svarar med en väldigt nonchalant och "översittar-attityd":
- Ja, men nu har vi i personalen bestämt att vi kan ha den så då är det så.

- Har inte föräldrarna nåt att säga till om då? säger jag

- Jo, visserligen men nu har vi bestämt här i personalen att vi ska ha den.

Jag sa inget, tog mitt papper från den andra fröken vi skulle ha och sa hej då.

JÄVLAR va arg jag var. Vilken otroligt dålig attityd hon har mot en förälder. En förälder som lämnar det dyrbaraste de har och som ser att det finns en stor risk i att någon får den över sig. Det finns ju faktisk en anledning till att man har standardiserat barnleksaker och att saker sitter FAST på lekplatserna. Inte att man ska rulla en sån stor och tung sak hur som helst runt bland de små.

Mötte en av de andra föräldrarna utanför och beklagade mig lite. Hon hade också nästan vänt upp och ner på hela dagiset dagen innan då de vägrade barnet frukost för att de kom lite efter serveringstiden.

Känns inte alls bra att lämna honom där i morgon. LÄNGTAR tills han får komma tillbaka till sin ordinarie avdelning. Nu ska han bara vara där ons, tors, fre och sen har han 5 veckors ledigt. Så då slipper han det.
Eteriska oljor

Idag har jag varit duktig och INTE tagit tag i saker för att reda ut. Onödigt. Men kräver dock en ansträngning från min sida att INTE göra det heller. Tar väl ett tag innan mitt "nya jag" infinner sig. Min kollega på jobb trodde inte jag skulle kunna klara att leva så..hahaha. Det är nog rätt sant.

Jag har i alla fall haft en mycket rolig dag på arbetet (jag har alltid trevligt på jobb men idag skrattade jag extra mycket). De är lite småtokiga de "också" - passar man ju in liksom.

Utanför mitt fönster blev det dramatik idag. Hörde en kraftig smäll och klättrade genast upp på mitt skrivbord för att titta ut. En mindre lastbil backade rakt in i en parkerad Merca där det satt en liten kille i baksätet. Jag tog snabbt registreringsnumret utifall att de tänkt smita. Föraren var inte där just då. Det var ett utländskt registreringsnummer, men jag vet inte varifrån. Polen kanske.

Så kom föraren och sonen berättar vad som hänt innan han klivit in i bilen. Han rusar fram och tittar på sin stackars inryckta grill och stötfångare. Lastbilens dragkrok hade gått rätt in i grillen och böjt saker. Det viftades med armar, pratades högt, förtvivlat och argt. Lastbildföraren bedyrade att det var en "accident" och "my folt my folt". Så gjorde de upp en deal om 4000:- tillslut som föraren fick kontant och de var överens när de körde iväg. Dramatik IRL - spännande.

Ikväll beställde jag eteriska oljor från Myshandla.se . Det blev Lavendel, Citrongräs och Tea Tree-oljor.

Jag har sprayat mig och Marcus med lavendelolja i vatten nu på kvällen för man ska ju göra om det så lusarna försvinner. Jag har kammat och kammat mig, letat och letat i hans hår men inte hittat nåt. Ändå kliar det och han kliar sig. Kan ju vara värmen bara och det ser ut som att han också har lite eksem i hårbotten.

Vi får hoppas det blir bättre.
Nu....fil, müsli, te (lime och kanel), äpple och satsumas med en skvätt tv.

Befriar mig

Undrar varför man ska lägga energi på sådant som egentligen inte är ens ansvar. Det är både energislösande och otacksamt. En, om än godvillig, insats någonstans ifrån genererar till att det är jag som får reda ut/ändra om/styra upp/lagra/organisera om. Klura och försöka få ihop saker hela tiden och så får man skit när man säger stopp och belägg. Oförtjänta syrliga och nedvärderande kommentarer, det kan jag leva utan. Om någon anser att jag inte behöver bry mig så mycket om det som inte är mitt ansvar och inte förstår att saker och ting får konsekvenser som jag måste fixa med så backar jag. Jag kan sluta lägga ner så mycket tid och energi på det som inte är mitt ansvar. Desto mer till det som faktiskt är mitt ansvar. Låta andra sköta det andra istället eftersom det ändå inte tjänar något till att anstränga sig. Jag skapar mig bara dubbeljobb i onödan.

Det kommer att gå alldeles utmärkt utan min insats, det betvivlar jag inte. Det kräver bara lite mer av någon annan än mig och jag slipper dubbeljobbet.

Nä, Sambo-Älsklingen har inget med detta att göra. Han sköter sig:)

Nu ska jag sova och hädanefter koncentrera mig på det som är mitt ansvar.
Jag kanske till och med upptäcker att jag hade fel när jag väl får distans och inte är så involverad, vem vet! Det känns bara så ledsamt när man försöker ordna med saker och sen uppskattas det inte och man ska bara knipa käft om det. Men det är kanske så man ska göra! Man lär sig något varje dag.

Säger som pingvinerna i Madagaskar "smile and wave, smile and wave". Det blir min nya filosofi.


Garageloppisen avslutad för denna gång

 

Vi sålde för några hundralappar varav  75 % av pengarna var från Styvis  saker. Lite glitter och glamour så köper småtöserna det. Eller rättare sagt...deras mammor. Styvis blev ju glad med lite sommarpengar på fickan.

 

Vi hade en kund som ville ha böcker. Jag hade inte tagit med böcker för jag hann helt enkelt inte sortera det. Men jag förfrågade ju vad hon helst önskade sig för genre. Det var historia och sciense-fiction. Vilket jag inte har nåt av det direkt så....Hon ville inte ha deckare...vilket är det jag har.....Så det blev ingen affär.

 

Jag ska ha öppet nästa helg också då det är Bagageluckeloppis i byn. Då kan man passa på att sälja lite kanske.

Ska leta fram lite böcker också.

 

Ingen som är sugen på ett akvarie 54-60 liters (vet inte vilket men nåt av det) med MASSA tillbehör? Pumpar, sand, bubbelmaskin, rengöringsartiklar, mat och annat.  Jag har i alla fall satt ut en annons på blocket får vi se.

 

BARNKLÄDER pojk 74-98 Jättefina - säljes billigt.

 

Barnvagn - som extravagn att slita på - sittdel, liggdel, parasoll, regnskydd 600:- för allting. Emmaljungavagn!

 

 


Garageloppis i morgon

 

 

 

En massa saker till försäljning i morgon. Jag har lagt ut annons på Blocket, Styvis har lagt lappar i några brevlådor och en större lapp uppsatt i affären. Nu ska jag skriva ihop en skylt att ha ute vid infarten till området också. Hoppas det inte regnar för då vet jag inte vad jag gör.

 

Det ser ut som en butik i garaget idag.

 

Jag hittar inga lusar på M så jag hoppas att de försvann. Ska göra en kur till i övermorgon och så har jag förberett en flaska med vatten och lavendel att spraya honom i håret inför dagis nästa vecka. Det borde ju vara så att de inte vill hoppa på honom då om det finns några kvar.

 

Nu är jag trött. Har styrt med detta hela dagen samtidigt som man ska underhålla M också. Men jag är nöjd med dagen ändå. Varmt har det varit av bara tusan men det går över! haha


Lusen har kommit till byn

Under natten och morgonen (hela förmiddagen faktiskt) hade jag maganfall. Jobbigt, ont och man blir bara ledsen. Jag krampade barnvagnen till dagis, fick sitta ner en stund i soffan för jag hade så vansinnigt ont samt att svetten formligen pumpade ur mig. Fröken C (Ms favvo-fröken) tyckte jag såg förskräckligt medtagen ut. Efter att ha tagit det senare tåget kom jag då fram till jobbet och det började sakta att lätta. Jag var glad att jag inte höll mig hemma ändå. Det här skulle gå bra.

Då ringer de från dagis. Jag får hjärtsnörp på toppen av allt och svarar snabbt "Vad har hänt?". Men det visade sig att han BARA hade löss. Sånt är lite skämmigt tycker jag ändå. Fast det egentligen är helt naturligt. Men det kändes som om det var han som var smittkällan. Jag hade också tidigare i veckan kännt ett kliande i mitt huvud men trodde att det som vanligt berodde på att mitt vanliga hårbotten-eksem blivit förvärrat av värmen. Nu visste jag ju att det var löss. Jag har kollat Ms huvud när han har kliat men inte hittat nåt.

Nåja...jag fick ta tåget hem och hämtade honom när han hade vaknat efter middagsluren. Det som var tråkigast var att min kollega gärna ville vara ledig och umgås med sitt barnbarn - jag kunde ju hålla ställningarna - i morgon. Så fick jag ju brejka newsen att jag blir hemma i morgon också (de måste stanna hemma en dag från dagis efter behandlingen). Men de hade ändå planerat in nästa vecka med två dagar obemannat så vad skulle det göra? Hon skulle ändå hämta honom lite senare så hon jobbar lite och sen är hon ledig ändå. Det kommer funka men känns ju SÅ irriterande och lite skamset. Men jag kan ju inget göra.

När jag kom till dagis möttes jag av fler kliande barn. Det var tydligen många som hade. De har ju slagit ihop avdelningarna nu också och fritis var på samma gård och lekte. Klart att sånt sprider sig som en löpeld då.

Men nu har jag smort in alla i familjen i lavendelolja och vatten. Det ska tydligen fungera och ta död på dem. Mycket skonsammare för huden, luktar godare och håret får dessutom en fin inpackning och glans.

Vi får hålla tummarna att det fungerar.

SkördLite jordgubbar och hallon från trädgården. Det har inte blivit någon enorm skörd i sommar men som tur är har ju jordgubbarna blivit billigare nu i affären.

M har varit på dagis idag. Jättekul hade de.  Sambo-Älskling slutade tidigare idag och hämtade mig på jobbet och så åkte vi och hämtade M. Han hade ombytta kläder och det visade sig att de hade badat vattenspridare och M hade blivit så ivrig och glad så han sprang rakt in utan att de hann ta av honom kläderna..hahaha. Typiskt honom! Men skönt att de har kunnat svalka av sig i värmen.

Nu sover vi med varsin fläkt i våra rum. Sambo-Älsklingen har det bäst i källaren för där är det ju svalt alltid.Köttfärspaj på meny

Idag händer inte mycket! Marcus och jag har besökt tre lekplatser i byn - helt folktomma allihopa. Jag dör av tristess snart. Sen tog vi en tur till kiosken och köpte jordgubbar, körsbär och päron. Så har Marcus sovit en stund och jag har hunnit förbereda middagen. Idag blir det köttfärspaj.


Mysdag med M

Idag har M och jag haft en riktigt mysig dag. Vi for med tåget tidigt och var i stan vid ca 9,30.

Efter ett toalettbesök och intag av pannkaka på McDonaldstog vi en tur genom stan (för det blåste lite kallt i morse så jag var tvungen *TVUNGEN* att köpa en kofta till mig, två långbyxor och en långärmad tröja till honom då jag inte hade med det - det behövdes dock inte för det blev varmare sen). Sedan styrde vi iväg till biblioteket för jag skulle lämna lite böcker. Där var det dansuppvisning och M klappade händerna och hurrade för dem.

 

Just det...vi köpte en buss också:)

 

 

Vid biblioteket ligger en jättebra lekplats också. Inhängnad, fullt med barn och massa skoj att leka med. Jag saknar stadslivet enormt när man ser sånt här. Gratis entertainment finns det gott om i stan. Ute på landet händer.....ingenting!

 

 


Dessa kunde barnen springa in och ut ur. Marcus sprang och skrek "Maten är klaaar" hela tiden haha

 

 

 

 

 

Vid Mölleparken finns denna möllan och Marcus tjatade "Thomas och vännerna, Thomas och vännerna" för de har en sån i filmen när tåget Thomas åker förbi. Så han var lyrisk.

 

 

Vi gick genom Slottsparkens örtträdgård också och såg många fina blommor och örter.

 

 

Åsså vinkade vi för andra gången till båten som for förbi. De vinkade glatt tillbaka när de såg att Marcus satt och viftade med handen febrilt och ropade "HEJ DÅ BÅTEN"

 


Jättestora kranar fanns det vid pappas jobb så de stannade vi och tittade på innan vi tog ett besök hos Sambo-Älsklingen

 

 

På vägen hem med tåget sa Marcus "Åka till mormor mammaaa". Nja, det hade ju varit trevligt men det är både dyrt och för långt då vi inte hade packat och vårt tågkort räcker ju inte ända dit. Så somnade han på tåget och sover ännu.

 

 


Skön dag

Lugn och skön dag. Har plockat ihop lite saker inför Styvis och min garageloppis den 17 juli 11-15. Vi får styra iväg Marcus bara för det är ju en del av hans saker som ryker då. Vi kan ju inte han honom ståendes med sakerna i famnen vrålandes "MIN MIN MIN" när någon kanske har betalt för den och  vill ha den med hem.

Det blir en del barnkläder strl 68/74, 80/86 och 92/98. Hans gamla vinteroverall (typ nästan ny), kängor, gummistövlar, leksaker, gamla barnvagnen, bygel och barnsits till Tripptrapp-stolen (stolen behåller vi ju), lampskärmar, gardinstänger, espressobryggare och koppar, lite glas, tallrikar, damjackor, herrskor, damskor/stövlar kuddar, tomtar med mera med mera. Styvis ska nog sälja sina Bratz-grejjer också. Åsså har jag plockat ur lite kläder ur hennes garderob som inte passar längre. Lite klänningar och t-shirts.

Det blir en hel del. Jag hoppas att folk kommer och köper något. Det är dock mest för en kul grej som Styvis och jag ska grejja med. Hon är ju knappt hemma på hela sommaren tycker jag. Börjar bli tomt.

Dock är det skönt med att man slipper stressa hem från jobb och sånt för att laga mat och ha läxläsning. Jag ska införa lite nya rutiner för hösten sen. Jag kommer jobba närmast heltid så det blir för stressigt och tråkigt att rusa från tåget, kasta in Marcus i vagnen, hem och ha skrikig unge runt benen för att laga mat och samtidigt ha läxläsning så hon är klar tills hon ska iväg på Taekwondon etc. När Marcus ligger i sängen har jag nämligen min egen tid. Då ska allt vad sysslor och läxläsning vara klart. Så nu ska jag införa att Styvis helt enkelt tar något själv på eftermiddagen efter skolan. Sen äter hon något när hon kommer hem från träningen. Sambo-Älsklingen gör så och då har jag bara mig och Marcus att tänka på.

Jag ska låta Marcus få gå själv hem jämte vagnen mer så han får lite äventyr innan vi kommer hem. Då kanske han inte är lika ivrig att hänga runt benen när man kommer hem. Ofta är han dock rätt lugn och sätter sig framför tvn en stund för att varva ner efter dagis. Men det är nog rätt mysigt att han får gå själv hem också lite då och då. Man ska åtminstonde inte behöva rusa hem helt svettig i panik för att hinna allt på liten tid tycker jag.

Idag har vi varit hos farmor en sväng innan stora, fula molnen kom och hotade med regn. Sen somnade han på hemvägen och när han vaknat gick vi till kiosken. Det vill han varje dag. "Gå kiosken mammaaa". Så tar vi en tur (han i vagn) till kiosken/affären.

Sambo-Älsklingen jobbar och jobbar. Hans kollega har semester så han jobbar 06- ...tja...lite olika när han slutar. Inte före 18 i alla fall. I morgon ska han med sina arbetskollegor och kolla på fotboll på storbildstv. Tyvärr måste han tråka hem tidigt med tåget sen för han ska ju upp fem igen för ett 12-timmars pass. Så kommer det var i fyra veckor:( Men han får ju ta ut det i ledighet sen.

Nu ska jag ta lite fil och jordgubbar. Sen är det natti. Jag hoppas på fint väder i morgon men inte för varmt.

Sol-bränd.

 

 

Idag har vi varit på stranden. Marcus sprang ner i vattnet, upp ur vattnet, ner i vattnet, upp ur vattnet osv. Han har en sån väst som har flytkuddar i istället för armpuffar. Den var skitbra. Han behövde inte ha konstiga saker som satt i vägen på armarna. Ingen simring etc. Kändes tryggt för oss också.

 

När vi kom hem monterade vi upp hans nya säng. Stora killen:)

 

 

Han provade den direkt vi hade fått ihop den. Mycket nöjd var han.

 

 

Nya luckorna på bokhyllan och nya sängen på plats.

 

Idag fick jag tyvärr JORDENS magsmärt-anfall. Det var intensivare än tidigare. Jag sprang här i hallen och brölade, höll mig i räcket och stod på alla fyra och grät. USCH OCH FY! I hate it! Det var som om tusen eldar brann i magen (precis mellan brösten och rakt in) och när det var som värst var det som om någonting klämde ihop magsäcken och drog den bakåt ryggen. Skitläskigt. Det varade väl i ca 15 minuter och Marcus frågade "va ädä gumman?" så där som man gör när barnen är ledsna. "Mamma har ont i magen" kved jag. "Jag ska hjälpa dej" säger lilla hjärtat då och skruvar lite med sin leksaksmejsel.

 

Nu har jag bara lite småhugg. Jag hoppas att jag kan sova i natt. I morgon ska jag jobba i O och Marcus ska få ta en tur till dagis. Han längtar efter sina fröknar och kompisar den lilla.

 


Något stressigt men härligt

Idag kom ventilationshantverkaren och satte in tilluftsventiler i vardagsrummet. ÄNTLIGEN får man lite luft in där. Då förra ägaren satt igen alla fönster i vardagsrum och kök så har luften stått helt stilla där. Nu känner man ett litet drag. Och idag blåser det inte nämnvärt så det kommer nog kännas bättre när det blåser till lite.

Så for vi till IKEA idag och handlade säng till Marcus. Han har blivit stor våran pojke. *SUCK* Ibland vill man bara stoppa tiden. Det blev den billigaste och fulaste sängen de hade. Jag har ingen lust att lägga så mycket pengar på en säng han bara har i ett par år. Det ska dessutom passa in med måtten där den ska stå och då gick inte någon annan. Dessutom ska det ju passa ihop med färgerna också. Det blir nog bra. Madrassen däremot är det viktigaste. Vi hade spanat på en för 599:- men vi tog ju förstås fel (för de andra billigare var slut) så det blev en för 799:- Men men...sängen köptes av hans älskade farmor så vi la ju bara 200:-

Marcus var så duktig och satt i vagnen hela besöket. Han skrek dock och blev orolig när vi skulle åka hiss. När började han ogilla det liksom???? Vi har inte varit med om något traumatiskt i nån hiss....Nåja. Barn kan ju få för sig.

Vi gjorde fynd också. Sedan länge har jag bestämt att Styvis ska ha dörrar på nedre delen av sin bokhylla. Hon kan nämligen inte ställa nåt där för det kniper ju lillebror direkt. Så vita dörrar skulle vi ha och sånt säkerhetslås. Åsså hade jag en tanke på att Marcus också skulle ha dörrar på sin lägre bokhylla. Men de är rätt dyra ändå. 300:- styck och man behöver ju 4 stycken totalt. MEN så kostade hennes bara 100:- styck och hans 150:- och sen skulle de utgå. Så vi fyndade.

Vi passade på att köpa en lagerhylla till garaget också där våran återvinning ska stå.

Väl hemma vid 15,30 så fick vi eld i baken. Det skulle packas in saker, dammsugas efter hantverkaren. Sättas upp gardiner igen. Hämtas grillen från hans bror, lämna bil och släp till farmor, köpa lite tomater och mjölk mm, fixas och donas för sen fick vi gäster vid 16,30

Jättetrevligt hade vi och barnen lekte väcka björnen med oss.

 

 

 

Vi vuxna spelade "kasta ring på korset". Killarna mot tjejerna. Killarna vann första och vi andra. Oavgjort med andra ord. Men vi klassade ut dem rejält med 1000 p mot NOLL!  Hejja Anna och Ewa-Marie Tjohoooo. *hehe*

 

Nu ska jag äta jordgubbar/melon och dricka lite te, se på tv och sen sussa gott. Kanske strandväder i morgon??


Tur till Y

Marcus och jag avlider i hettan och tristessen. Vi tog tåget till Y och gick runt lite. Det var aktiviteter vid klostret då det var "Bönder i stan". Lite försäljning av närproducerade produkter och det fanns hästar, kor, får, höns med mera. Marcus fick till och med träffa Kalvin.

 

Det tyckte han var roligt.

 

 


Vi hann och handla lite roliga saker också

 

 

En motorcykel, en kranbil och några små tåg/bilar/båtar/flygplan man kan sätta ihop (alla är inte med på bilden)

 

Vi åt en varsin sockerbulle med vaniljfyllning vid Bönderna i stan och tittade på allt folk och alla djuren.

 

På vägen hem stannade vi vid en lekplats och lekte lite.

 

Då kom hela hans dagisavdelning knallandes. De hade också varit inne och tittat på Bönderna i stan. Så vi slog följe med dem till tåget.

 

När vi skulle kliva av frågade en snäll karl om han skulle hjälpa mig med vagnen. Han försökte imponera på sin kvinna och visa henne att han var en mycket trevlig kille som hon skulle hålla fast vid:) Jag förklarade för Marcus att han skulle hjälpa oss av (han blir så upprörd när främmande människor tar tag i vagnen). Så när vi klivit av sa jag "Tack SNÄLLA " och Marcus slänger upp näven i en hälsning och säger "TACK SNÄÄLLA!" hahahahaha.

 

Nu sover han gött. Nästa vecka ska vi ta en tur till Malmö och gå i Slottsparken/Kungsparken tänkte jag. Idag var det lite trist väder åt det hållet och det gjorde ju inget. Marcus fick ju snacka lite med sina kompisar idag också.

 

Här är bild från igår då Marcus äter jordgubbar. Han säger "Jag ÄLSKAR jordgubbar mamma".

 

 

Han hostar fortfarande men mår mycket bättre. Nu är han smittfri också i och med penicillinet. Skönt, så man kan fara runt lite med honom.

 

Här är från i förrgår då vi var hos farmor en sväng och hälsade på.

 


RSS 2.0