Dagisschema

Oj, va svårt det är att meddela schema för Ms dagistider nu när jag ska jobba och plugga.
Eftersom jag förlägger mina studietider och arbetstider själv vet man ju egentligen inte hur veckan ska se ut. Jag har dock en förhoppning om att jag kan hålla M hemma så många fredagar jag kan. Om han nu inte sover middag blir det ju lite klurigare med när man ska plugga. Men det löser sig.

Idag ringde en väninna och ville köpa ett Babynest som jag haft till M, för hon ska ha barn igen. Det är kul när andra gillar det man gör. För er som inte vet vad ett Babynest är så kan ni kolla på den här sidan

Här är en bild på ett annat Babynest jag sydde till hans babykorg (jag har även själv gjort det gröna i den). Det Babynestet har jag dock använt kanten av för spjälsängen nu så han inte ramlar ut. Det blir riktigt ombonat och GULD VÄRT när de kräks i sängen. Då behöver man bara byta Babynestet. En annan fördel är att man kan ha det i vagnen, på resa, överallt och  bebis känner sig alltid "hemma". M hade det andra Babynestet direkt på BB i den lilla plastkorgen. Det sägs påminna om det trånga utrymmet i livmodern och ger trygghet. Man kan ju alltid hoppas. M gillade dem starkt i alla fall.


Har han slutat sova middag?

Verkar som om min son har slutat sova middag. Andra dagen i rad han hoppar över det. Det är helt okej för mig men han är ju gnälligare än han borde om han nu inte behöver sin middagsvila. Han går ner i varv stundom och lägger sig på sängen och filosoferar. Det vore skönt om han kunde ta sig en lur vid halv fyra nån timme. Fördelen med att han slutar sova middag är ju att man slipper anpassa sig till den och kan fara runt mer mitt på dagen.

Nackdelen säger ju sig självt....att det blir bra mycket gnälligare om han verkligen är trött. Vi får hoppas att han tänker justera nätterna och börja sova dem igen utan uppvak. Jag börjar bli sliten!


Snöig söndag

Hade velat åka till IKEA och handla den här helgen men det är lite för mycket snöande för att man ska vilja ge sig ut. Skulle köpa en till nattlampa till M Han gillar att ha den i sängen men då tar ju batteriet slut fort och räcker inte en hel natt. Dessutom är det bra att ha en i mitt rum också de nätter han sover där.

Jag vill ha en sänglampa också men kan inte bestämma mig riktigt hur den ska se ut. Kanske en sån här

Och slutligen ska M ha en stödbräda till sängen så han inte ramlar ut. Jag har bara en tillfällig lösning nu med att bulla upp utsidan som en vall med delar från hans gamla babynest. Det funkar hyfsat men tar ju en stor del av sängplatsen. Sedan har vi en madrass ligger framför sängen när han ska sova. I går kväll hörde vi en duns och när jag tittade låg han med knäna på golvet och kroppen på madrassen som ett z. Han såg ut att ha det rätt bekvämt ändå.Samtliga bilder är hämtade från Ikeas webbsida


Då har man skaffat sig en blogg

Tänkte testa hur det fungerar med en blogg. Ska bli jättespännande.

RSS 2.0