Vissa människor är så starka

En kollega i organisationen blev brutalt överfallen i garaget till en matbutik i stan De tryckte ner henne mot marken och hotade henne med pistol - för att ta hennes bil! VANSINNE. Men jag blir så imponerad över hennes otroliga styrka och mod efter detta. Skakad och väldigt rädd förstås som man blir , men vill ändå ta makten över sitt liv och vägrar bli offer. Det är starkt tycker jag. Här är en text som betytt mycket för mig och som jag brukar dela med mig till nära och kära i jobbiga stunder.

Att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
slå sig hårt
och alltid komma igen

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit

 

Eller som i Ms bok där barnet frågar pappan när man är modig: "Det är när man går i vattnet FAST man vet att det är kallt" eller "när man går till tandläkaren FAST man är rädd".

Man får vara ledsen, rädd och leva ut all smärta efter händelserna. Men sen behöver man, för sin egen del, släppa taget om det och ta makten över sitt liv. Förövare ska inte få hålla grepp om människor - själva har de ju gått vidare och kanske inte ens tänker på den som drabbats.

Hon är mitt uppe i bearbetningsfas och jag lider med henne för hela ens verklighet skakas om och man känner sig oerhört sårbar, dödlig och sensitiv. Alla sinnen förstärks och varje ljud, doft och intryck kan dra en tillbaka till det hemska som hänt. Men hon kämpar! Jag har träffat henne ett par gånger och hon är färgstark. Det lyser om henne och man blir glad när man ser henne. Det skulle vara hemskt om de här idioterna skulle förstöra den glansen.

Sådana människor som hon förtjänar lite extra tanke just nu tycker jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0