Julrusch

Tågkaos, inställda planer och sista jobbeveckan. Mycket på gång nu och snön stökar till allt. Försökte avboka bilskolan i morgon då jag inte vet om jag kommer in, måste starta äckligt tidigt på morgonen för att gardera mig och vill VERKLIGEN inte köra i detta vinterväglag som är extremt. Till och med vana bilförare ställer ju bilen i dessa väder. Här har vi i alla fall ägnat veckan åt att ha luciafirande på dagis, julpysslat och i helgen blir det lite bakning.

 

 

 

Vi bjöds på lite kvällsunderhållning här också. Jättefint med sång och allt.

 

 

Styvis har gjort ett knäcke-hus i skolan. Ett mycket bra alternativ till pepparkakshus.

 

 

I veckan gjorde vi smällkarameller till julgranen också

 

 

 

Sjukdomshistorien
I veckan ringde en av mina Lunda-doktorer och berättade att själva gallan/levern var inget anmärkningsvärt med vad de kunde se på magnetröntgen. Han trodde att det handlade om att gallan fick spel ibland och krampade. Sen fick jag följdsymptom på detta med tryck över bröst, ut i axel mm. På grund av den kraftiga smärtan trodde han att mina bröstmuskler kanske spändes så att detta gjorde att jag fick problem med övriga muskelgrupper också. Eftersom jag sen innan har haft stora problem med just lätt att få inflammationer i musklerna är min tröskel för att drabbas av såna problem mycket lägre. Problemet med nacken (som knastrar och gör vansinnes ont mellanåt) tyckte han att min familjeläkare kunde gå vidare med. Kan ju vara diskbråck i halskotorna som spökar. Jag kunde med gott samvete äta de mediciner jag har och även fortsätta att äta smärtstillande jag har mot smärtorna i övrigt. Levern såg bra ut och även om den hoppar till lite i värden och skapar lite problem trodde han inte att jag låg i någon fara att den skulle bli akut dålig. Isåfall skulle jag ju åka in.

Han skulle meddela Y att jag skulle få gå på magnetröntgen en gång om året så att de håller koll på stället där de gjort ingreppet. Jag ska få ta leverprover var tredje månad hos min familjeläkare och vidare kontakt med Lundadoktorerna.

Alltså....inget förändrat. Jag hoppas att min familjeläkare kan boka en röntgen av nacken. Jag fick ju det innan jag blev gravid med Marcus precis och även sjukgymnastik. Då hade jag gått med ständig smärta i nacken i ett år. Men så blev jag gravid och då ska man inte röntga. Dessutom försvann ju smärtan bara POFF. Det kan också vara så att både kramperna och muskelsmärtan påverkas av hormoner. Så jag får väl vänta till menopausen - då kanske det blir bättre?!?!

Ja, det är bara att fortsätta knapra medicin och hoppas att det hjälper.

Jag har slutat med mandel i frukosten/Kvällsfikat då jag misstänker att mina luftrörsproblem/astmahosta triggas igång av dem. Ska hålla mig borta från det ett tag och sen prova för att se om det kan vara det. Jag ska ta ett snack med familjeläkaren också efter julhelgerna om man kan ta ett allergitest. Jag vet ju att jag reagerar på pollen, damm, starka dofter mm men det kan ju vara bra att ta ett sånt test.

Sambo-Älsklingen har också problem med nacken nu och det blev ju inte bättre av att han går och ramlar på isen här utanför ....stackars, stackars.....Men han ska köpa en fiiiin julklapp till sig så han lär nog glömma alla bekymmer snart!

Jag ska köpa en juicecentrifug till mig själv i julklapp. Tycker jag behöver en sån så jag kan göra smarriga juicer för att stärka kropp och själ. VISST?!?!?!?

Hade tänkt mig en sån här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0