Julhelgen i korthet

Vi styrde mot Nyköping där vi skulle fira jul. Bilden ovan visar de 4 första timmarna....vi hann 20 mil på 4 timmar.....det gick SAAAKTA! Riktigt busväder. Men sen blev det som den undre bilden, vilket var mer okej. Hm..hur många avåkningar såg vi på vägen upp....2 stycken tror jag och 3 lastbilar i dikena.

 

Vi kom fram i alla fall och fick ett jättefint hotellrum.

Det var som två rum och TVÅ plattv. Helt suveränt. Jag planerade ju att sova i den här bäddsoffan man ser på bilden så jag skulle få sova utan barn och snarkningar. Men icke.....Marcus skulle promt sova hos mig och Sambo-Älsklingen snarkade så jag hotade honom till döds. MORR! Köpte öronproppar dagen efter så det blev bättre.

 

 

Hotellfrukosten var INTE att leka med. Den var FANTASTISK. Man var mätt nästan hela dagen efter den.

Det var väldigt mysigt också i frukostavdelningen. Inredningen på hotellet var helt suveränt!

 

På kvällen när vi kom upp åt vi på kinarestaurang och det var jättetrevligt. På förmiddagen under Julafton gjorde vi liten tur på stan och Marcus var rent lyrisk av allt nytt. Vi fick bära honom gallskrikandes ifrån det mesta tyckte jag. Han har just klivit in i den härliga treårstrotsen och den känns kan jag säga. Nu gäller det att hålla tungan rätt i munnen och försöka rida ut stormen.

 

Jultomten kom till oss och Marcus tyckte det var väldigt spännande.
Tomten skulle vidare till de andra barnen så han delade bara ut två julklappar innan han åkte vidare. Resten fick vi ta fram själva. Marcus blev glad för de två första leksakerna - en brandbil med gubbar och ljud och Thomas och vännerna böcker. Det hade räckt med det.

 

Mormor och tomtenissen delar ut julklappar.

Stoora istappar hängde på husen i stan.

 

Marcus var jätteduktig i bilen hem. Lyssnade och läste Bamse. Kräktes bara vid två tillfällen...men MYCKET! Tur jag har såna ordentliga kräkpåsar som de har på sjukhuset. Dags att beställa fler tror jag. Han var så duktig och sa till att han ville kräkas innan också så det kom inte bara rakt ut. Det hade INTE varit någon höjdare att ha i 6 timmars bilfärd. Han klagade på att han hade ont i magen på morgonen så det kanske inte bara var åksjuka. Jag vet inte. Sen blev han piggelin i allafall.

 

Vädret på hemfärden var allt annat än roligt i alla fall. Inte nog med att det var SVINHALT, snöigt och dålig sikt utan sen kom solen för EN GÅNGS SKULL i Jönköping, där vi alltid annars har dåligt väder och då såg vi inte ETT SKVATT utav all smuts som blir på rutan av vägsaltet. Ett tag var jag riktigt orolig för man såg bara en stor sol i rutan och ingen väg. Vi fick svänga av vid första chans och Sambo-Älsklingen tog Marcus vattenflaska och hällde på rutan för att göra rent. Sen stannade vi flera gånger på mackarna och fick torka av rutan. Men hem kom vi!

 

Och det var UNDERBART att vara hemma igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0