Ingen Gospel idag

Suck. Äntligen skulle man börja på ny termin efter ett års uppehåll. Så är körledaren sjuk! Tog en promenad med min körkompis A och hennes ljuvliga hundar Smilla och Lisa istället.

På posten idag kom min Aspivenin-mojäng. Den som ska suga ut giftet från stick av getingar, myggor, ormar etc. Till och med om jag blir stungen av en skorpion kan jag använda den. Nu känner jag mig trygg. Den ska jag ha i handväskan med mig ÖVERALLT!

 

En annan grej som låg i brevlådan idag var det mest parodiska valmanifestet jag någonsin läst. Det var från Skånepartiet. Jag trodde faktiskt att det var ett skämt. Tror det fortfarande faktiskt.

 

 Det sjuka också var att de hade lagt texten för valmanifestet på insidan av kuvertet. Så raspar man oförsiktigt så river man sönder hela grejjen. Helt korkat om jag får säga min mening.

 

Innehållet var också väääldigt roligt! Underhållande och extremt rasistiskt. Får man verkligen uttrycka sig så här?

Bland annat så menar de att gängkrig ska bemötas med utvisning. Då undrar jag: är det så att det BARA är utlänningar med i gängen? Finns det inte svenskar där också? Var utvisar man dom?

De menar också att Islam ska avlägsnas som ideologi. Varför just och bara stoppa sig vid Islam? De vill ha en skånsk folkomröstning om ett självständigt skåne. Inledningsvis står det "Skåningar har i viktiga politiska frågor annan majoritetsuppfattning än svenskarna". Jag är alltså sambo med en utlänning. Är inte skåningarna svenskar?? Jag blir också förvirrad när jag läser att deras kritk mot Islam är, bland annat, att deras bönetider och fasteperioder är skadliga! Att deras familjepolitik är en psykosocialt smittsam världssyn. "Skånepartiet kritiserar endast ideologin Islam, aldrig människorna som tror på den förfärliga vidskepelsen".

 

Jag undrar bara. Varför stoppa där? Scientologerna, Jehovas, Philadelphiakyrkan, Livets Ord, judendomen, all form av trosuppfattning. Åsså menar de på att man ska förbjuda islamiska symboler och spridning av islamiska idéer likt man denazifierade Tyskland efter andra världskriget.

 

För mig känns det här valmanifestet och utskicket fortfarande som en parodi.

 

Jag tänker inte länka till Skånepartiet för jag vill inte ge mer reklam för dem än jag tyvärr redan gjort här. Den som är intresserad får googla sig fram själv.

 

Nu ska jag snart sjunka ner framför tvn och avnjuta ett avsnitt av Medium tillsammans med en kopp te och sedvanligt skål med fil och flingor. Först ska jag ta en simtur i badkaret. Sambo-Älsklingen har läggning av barn idag:)


Tvättnötter

Jag har blivit inspirerad av Agnieszka som skrivit en del om Tvättnötter och nu har jag också beställt.Det säljs lite varstans men jag har köpt från Tvåleriet. Dessa ska vara bra om man har allergier och eksem men är också miljövänligt och enligt många minst lika bra som vanligt tvättmedel. Jag är trött på att köpa hem tvättmedel och sköljmedel. Man köper ju såna påfyllningspåsar och det rinner och känns bara obekvämt när man ska hälla över det. Dessa slänger man bara i 5-8 stycken i en bomullspåse i tvättrumman. Så kör man tills glansen på nötterna försvunnit. Det är ett ämne som heter Saponin som löddrar i vatten. Namnet Saponin kommer från latinets "sapo", som betyder "tvål". Det enda som skulle vara negativt med detta är om man får det i blodomloppet. Då kan minsta dos vara dödlig. Men man ska ju inte injicera det.

Idag har vi varit lite slöa. Hela helgen har vi slöat egentligen. Men jag har fått städat och tvättat i alla fall och idag drog vi upp till affären med en massa pantburkar. Vi fick ihop nästan 100:-. På vägen hem hade vi turen att det var loppis vid macken. Så vi fyndade typ 8 barnböcker för en tia och fem DVD-filmer för tian styck. Lucky Luke var 3 av filmerna. M har ju faktiskt träffat honom på High Chaparall i sommar.

Nu har han just badat och ligger helt utslagen på sängen och tittar på Lucky Luke i sin badrock. Han ska tillbaka till dagis i morgon så det är ju rätt skönt att han är trött nu eftersom han ska upp tidigt i morgon bitti.

Sambo-Älsklingen har varit och fiskat i Olofström idag. Han hade vid en av rapporterna fått fem abborrar och en gädda. Brorsan hans hade inte fått någon då. Hoppas fisketuren vände. De borde vara på väg hemåt nu.
Där ser man

Gjorde en test via Dn idag på vilket parti jag var närmast inför valet 2010. DÄR SER MAN! hahaha.


Bilden är lite suddig men KD blev det 64 %, Folkpartiet 61 %, Moderaterna 56 %, Centerpartiet 53 %. Socialdemokraterna 36 %, Miljöpartiet 31 %, Vänsterpartiet 21 %

Testa dig också på Partitestet 2010

Lite nyheter i M´s lekhörna

Här kommer lite nyheter som fåtts och inhandlats under sommaren.

 

 

Hans pappa hittade en underbar liten arbetsstation där man lastar ner stenen på den översta och ner i den undre.

 

 

Den här är rätt stor. Den köpte vi i en butik inne på High Chaparall och tur nog satt det en lapp för så den inte lät. Trycker man på gubben så låter den som en racerbil JÄTTEHÖGT. Han fick den precis innan vi skulle se Lucky Luke-showen så det var tur att han inte började trycka och det lät så mycket. Nu sitter det sån kirurgtape där. Ingen ville nämligen höra den där köra igång i husvagnen..haha

 

Detta är typiskt min son. Han kör fram hela huvudet och gör grimas och spexar när man ska fota:)

VAR har han fått den genen ifrån??????

 

 

Jag hade turen att precis ha rensat ut och fått lite tomma galgar då Svärmor dök upp med påfyllning.

Tack så hjärtligt för de nya kläderna farmor, hälsar Marcus


Dessa flaskor inhandlade jag idag på vår lilla mataffär. Perfekt att ha bordsvattnet i.

 

 

 

 

 

 


Första veckan avslutas med fest

Första arbetsveckan efter min semester avslutades med en jobbfest. Klockan halv fem styrde vi alla till Scaniaparken i Malmö. Jättefint vid vattnet ut mot Öresundsbron. Här på gräsplätten vid bron hade vi lekar och blev bjudna på dryck och snacks. Det var roligt att se hur kollegorna antog dessa lekar. Psykologen blev helt vild och styrde upp regelverk och muttrade om både fusk och orättvisa..hahahaha....Där var det tävlingsinstinkt på höööög nivå. Det var ibland svårt för lekledarna att hålla gruppen i styr men alla kämpade så gott de kunde. Mitt lag kom sist! Men vi var inte ledsna för det. Avslutande och avgörande i tävlingen mellan de två bästa lagen var att ha nylonstrumpor på huvudet med tennisbollar i vars ben. Dessa skulle man då svinga mot petflaskor fyllda med vatten och få ner dem. Vilket härligt swing vissa hade. Ekonomi-praktikanten hade en enorm snits på detta. Jag undrar om det är en Bosninsk nationalsport.

 

Efter detta roliga spektakel begav vi oss till Mai Tai . En jättemysig restaurang på en båt vid Dockan i Malmö. Hela västra hamnen är jättemysig tycker jag. Kontinental och modern. Lite som St.Katherine´s Dock i London. Maten var i alla fall jättegod och sällskapet var underbart. I slutet innan vi gick började båten gunga rätt bra. Men det berodde på yttre omständigheter snarare än oss besökare. Några kände inte gungningen och några trodde att det var för att de hade druckit för mycket. En del gick vidare till Malmöfestivalen men jag valde att åka hem med tåget. Man kommer ju inte i säng förrän sent ändå och Marcus vaknade ju strax innan sex så......

 

Det var i alla fall skitkul.

 

På tåget hem blev det lite irriterat för när jag kom fram till den, minst sagt, överfulla centralen hade de vakter överallt. Inte skånetrafikens utan några andra vakter. Antagligen festivalvakter. Vid min perrong hade de spärrat av med såna järnstaket. Åsså stod det ca 6 stycken vakter och det såg ut som om de tog biljetterna innan man skulle gå på tåget. Mitt tåg stod inne på spår elva men hela den sidan var avspärrad och på spår tolv stod inget tåg. Efter en stund började jag undra varför jag stod där - varför informerar ingen oss? Vi var en stor massa som stod och köade. Så jag frågade en som stod lite längre fram vad vi väntade på. Hon svarade att de väntade på tåget som skulle till Helsingborg......Okej..men mitt tåg står ju på perrongen....- Ja, men då kan du bara gå igenom, säger hon. ?????? Varför i hela friden SÄGER INTE VAKTERNA DET DÅ?

 

Jag säger ju förstås vänligt till vakten att behöver ropa ut att de som ska med samma tåg kan gå igenom spärren. Han svarar "Men det ser de väl? Tåget står ju där och det står ju XXXX på det". Mitt svar blir "Men vi är svenskar och vi står snällt och väntar på kön och väntar på att någon ska berätta vad som händer, så nu får du ropa ut till dem bakom att de kan gå på tåget". IRRITERANDE! Så frågade jag tågvärdinnan vad det var för idioter och otrevliga typer som de hade tagit in som vakter. Det var ABSOLUT inte skånetrafikens egna sa hon. Hon visste inte vems vakterna var, men hon hade ju stått och hört hur de pratar sa hon och hon tyckte INTE de var trevliga.

Men hem kom jag och där satt Sambo-Älsklingen och drack lite öl med sin bror. Så vi satt och pratade lite så sängen hamnade jag inte i före tolv ändå. Åsså upp strax innan sex i morse. GÄSP.


Vi har bara varit och handlat lite idag och tagit en promenad nere vid ankdammen. Sen har jag ägnat dagen till att tvätta och tar det lugnt. Det är otroligt intensivt på jobb just nu och en av kollegorna har kopplat över alla sina ärenden till mig då hon har projekt som har deadline nu. Vi ska byta datasystem så allt måste vara klart inför det.
Men jag tycker ju fortfarande att mitt jobb är skitroligt och jättspännande så det är kanon.


Skånes djurpark och getingstick

Idag åkte vi, trots regn i luften, till Skånes djurpark. Marcus var i sitt esse och for mellan burarna. Vi såg inte direkt så värst många djur...men vi hade trevligt ändå. Vid vildsvinen blev det kalabalik då en farbror skulle göra en god gärning och ta in den lilla vildsvinsungen som förvillat sig ut utanför sitt hägn. Skrikandes som grisar gör lyfte han in den och de andra svinen var helt upprörda. Då kom det ett helt GÄNG med vildsvinsbarn farandes och då förstod ju farbrorn att de tydligen fick springa ute. Men det var rappt av honom att fånga en tycker jag.

GETINGAR var det dock gott om och jag fick mig ett stick. Tur som jag ändå hade var det en trevlig svensk/holländare där som kom med en slags vakumpump som sög ut giftet vilket gav lite lindring. Så nu är en sån beställd. Tack internet och tack till den snälla kvinnan.

I kväll har vi varit ute en promenad i byn, tittat på tågen och plaskat i vattenpölar. På väg hem var Marcus jäääättetrött och lade sig ner ett par gånger och "ville inte" nånting. Det gjorde han på djurparken också och jag satte mig jämte och brölade jag med.  Han kom av sig och undrade vad jag höll på med men sen tyckte ju han att det var rätt kul att mamma också "blev ledsen och inte ville". Så det tricket går inte på honom inte. Man får helt enkelt lyfta med honom bara - skrikandes och viftandes.


Det var sista dagen på semestern det. Nu är det jubb som gäller från och med i morgon. I LIKE!

Semesterveckan till ända.

 

Jaha. Då har vi varit på husvagnssemester hela familjen. Vi har haft det jättebra och det är lite trist att komma hem. Här står vi på vår plats på Böda Sands Camping på norra Öland.

 

På badet på Öland. Här fanns det pool. Vi hade lite otur med vädret som inte var sådär strålande så vi hade lust att ligga på stranden. Vi tog poolen istället. Marcus gick ner i barnpoolen och ville nästan inte upp igen sen.

 

 Mycket glass, godis och skräpmat har det blivit i veckan. Vi har inte lagat mat själva en endaste gång. SKÖNT!

På Spilhammars camping fanns en jättemysig restaurang där vi åt på kvällarna. Marcus ville gärna kasta kottar och grenar till ankorna. Vi tog med lite bröd och gav fiskarna och ankorna. På kvällen tog vi oss ett kvälldopp i sjön som låg precis brevid. Sen bar det av till Astrid Lindgrens värld.I Pippi Långstrumps hus. Pippi hälsade på Marcus och vi såg både Emil i Lönneberga, Kling och Klang, Bröderna Lejonhjärta och Madicken.

Vi var i Katthult också och gick runt där de spelat in Emil i Lönneberga-filmerna. Snickerboa och allt var där.

 

Det har gått bra i bilen med barnen. Marcus spydde bara en gång inne på en restaurang. Antagligen av värme, trötthet och lite bilyrsel. Men han piggnade till så det gick bra.

 

 

Här väntar vi tålmodigt på jordens godaste thaimat i Värnamo.

 

 

Det började regna lite och getingarna var på vår dricka hela tiden så vi gick in och satte oss. JÄTTEGOD MAT!

 

 

UPP MED HÄNDERNA! Skrek rånarna på High Chaparall. Vi trodde nog att Marcus skulle bli ledsen och rädd. Men han var mest misstänksam men hängde med i skådespelet jättebra.

 

 

Det här var ju semesterns höjdpunkt för hela familjen. Marcus älskar ju tåg så han var lyyyyrisk!

 

Här är tåget vi åkte med


Vi tog även en tur med båten

 


Indiantjejerna

 

 

Cowboy-Sambo-Älskling

 

Vi vaskade guld och gick i sneda hus (jätteläskigt som en gruva man gick in där allt lutade - jag mådde illa och var totalt yr när jag kom ut ur det huset).

 

Åsså for vi hem och nu är semestern slut!

 

 


Jubbevecka

Jag känner att jag har medvind på jobbet och det rullar på som det ska. Jag får mycket gjort och känner mig effektiv. Igår hälsade jag på två stycken från mitt nya ansvarsområde och det var mycket trevliga tjejer. Men det är ju inte att man klarar sig från huvudvärk om dagarna för man är så fruktansvärt focuserad så här i början när man är ny. Vissa arbetsuppgifter går jättesmidigt nu då jag fått rutin på det. Känns bra.

Igår damp det ner ett stooort kuvert här i brevlådan från mamma och pappa. Två tidningar

Laga Lätt. Jag gillar dem för de är enkla och har ett mycket pedagogiskt upplägg. Visar bilder på ingredienserna så man känner igen dem i affären sedan. Mycket bra mycket bra! Sen fick barnen varsin semesterpeng också. Marcus är ju inte riktigt medveten om pengar än (fast han leker med min kassapparat och säger PENGAR MAMMA PENGAR! - det har han fått från ett tvprogram han ser).

Idag har tågen strulat rejält. 30 minuter försenat på morgonen och nästan 45 minuter på hemvägen. Sände in en sån resegaranti under dagen men får ju skicka en i morgon också. Lite trist att behöva stå och vänta bara några hundra meter från mitt jobb. Kunde fått sitta där och jobba in tiden istället tycker jag. De borde ringa när de känner att de kan komma så kan jag gå ut i godan ro då:)

När jag kom hem blev jag ju glad för att jag fick en god middag men mindre glad över att det sparats 4 maskiner tvätt inför semestern till mig. När Sambo-Älskling varit hemma hela dagen med barnen! Att skylla på att man haft annat för sig känns sådär........Jag tänker ju närmast på att jag både tvättar, städar, underhåller barn, lagar mat och får annat gjort också när jag är hemma. Inte kul att jobba heltid men ändå få göra samma som när jag gick hemma. Nåja.....det får gå för denna gången. Ska lära Styvis att tvätta så kan hon sätta på en maskin. Jag är ju så pedagogisk så jag har satt upp färglappar så de kan sortera lätt i vilken korg deras kläder ska ligga. Så vad är problemet?? Hon fixar ju det - garanterat!

Marcus var så söt i natt när jag gav honom välling och klappade honom lite på rumpan. Så släppte han en liten fisiluring och säger käckt "OJ...VAD sa gumpen?" hahahaha.

Nu ska jag ner och ta förb-nnad tvätt (Sambo-Älsklingen är på möte med Tae-styrelsen) och sen blir det en kopp te och fil till lite tv och slappa.

Ny jubbedag i morgon. De har inte hört av sig från röntgen vid Y-lasarett än. De har ju haft datakrångel där i veckan (hela skåne tror jag) så jag har säkert försvunnit i allt.

Mindre bra lördag

So far so good. Blev väckt av Marcus kl 06 och vi myste som vanligt i sängen med lite morgon tv. Jag åt min vanliga frukost vid sju och halv åtta började magen att krångla. Tog Omeprazol och hoppades att det skulle släppa. Klockan åtta sa jag till Sambo-Älsklingen som fortfarande sov för att han skulle kunna vara med Marcus medan jag gick och krampade och grät av smärtan.

Klockan halv nio åkte vi till akuten och på vägen hulkade jag (men kräktes inte) ett par gånger. Mådde uselt. Svetten rann och jag fick frossa, hade ingen feber men det kändes som det.

Som ni som följt mig vet har jag ju haft rätt dåliga erfarenheter av det här lasarettet. Så jag har tyvärr fått ångest över att åka in och var livrädd att jag inte skulle komma därifrån igen. Det blir ju så när man haft såna upplevelser. Tillslut litar man inte på att detta "är lätt fixat - ett litet rutin-ingrepp".

Nåväl.....Jag sände iväg Sambo-Älsklingen och Marcus på en promenad då vi av erfarenhet vet att det kan dröja en stund. Redan i luckan hos sköterskan där man aviserar sitt ärende mådde jag dåligt av ångesten. Rädd! Hon ställde frågor och jag förklarade att jag har ont av detta mer eller mindre varje dag. Jag går på toaletten HUR mycket som helst och kan avverka ca 4 besök bara innan jag åker till jobbet. Jag säger att jag har mina kräkpåsar med mig eftersom jag vet att jag blir illamående när attackerna kommer. Hon undrar då "men tror du inte det skulle kunna vara magsjuka då?". Förklarar igen att "då har jag det varje dag det senaste året efter operationen".

Väl inne tog en sköterska EKG och temp. Jag frågade om hon skulle sticka mig med spruta och det skulle hon ju. Hon frågade om jag tyckte det var obehagligt och jag sa att jag var livrädd och hade haft mina två värsta upplevelser på det här sjukhuset. Hon undrade om hon skulle säga till när hon stack "nej, sa jag - tala bara om när det är klart". Allt duttande innan kan vara tycker jag. Börjar man vänta så bygger man upp något och det känns ju egentligen inte (om man inte har sån dropp och venerna spricker eller blockeras - då gör det ont).

Jag gråter en skvätt av magsmärtan och min ångest. Så kläcker hon ur sig "Nu ska jag se till att jag inte gör samma misstag som i morse här - värsta blodbadet blev det".

HUR KAN MAN SÄGA SÅ till en som talar om att hon har ångest för sjukhus, blod och sprutor???????

Så jag skickade faktiskt ut henne. Jag blev som paralyserad i chock och grät som en bäbis. Hon ville ju fortsätta berätta vad som hade hänt och jag bad henne att vara tyst. Hon kunde tydligen inte det så jag bad henne att hämta någon annan!

Sen kom där en jätterar sköterska som hjälpte mig vidare in på en sal. Läkaren var också jätterar och en annan sköterska jag pratade med också. Det finns pärlor men tyvärr har alla dessa andra gjort att jag skapat en ångest och jag är livrädd att åka in till sjukhuset. Vilket är rätt förståeligt. Vi kontaktades ju av en kurator precis efter och jag tyckte då att det var fine och okej. Visst var jag ledsen över situationen. Men händelser efter har gjort att jag inte kommer vidare i min hantering av det.

Man borde kanske prata med henne ändå! Så det inte blir värre. Bara för att få ventilera sina tankar om känslan när jag ska till sjukvården.

Det beslutades i alla fall att jag skulle åka upp på röntgen och ta ultraljud. Vi spånade på om det kunde ha bildats gallstenar som fastnat nån annanstans och eventuellt i levern. Nåt sånt. Men det var så fullt på röntgen så jag fick remiss och komma tillbaka på annan tid i veckan. Typiskt.

Missade dessutom svärfars pensionsfest IGEN! (läs förra lördagens inlägg). Men Marcus och Sambo-Älsklingen hade haft jättetrevligt i alla fall. Själv är man 300 kronor fattigare och fick inget gjort.

På kvällen var jag på tjejmiddag och det var jättetrevligt. Jag hade ju inte fått äta på hela dagen för röntgen (som inte blev av) så det var med god aptit man åt från vårat buffé-bord. Kräftor, smördegssnurror, sallad, tacopaj, tzatsiki, popcornkakor, te, öl, snacks och dippa, grönsaksstavar mm.

Åsså spelade vi rundpingis. Det var jättekul.

Annelie och Mia (värdinnan)

 

 

Nina tar vätskepaus och förklarar reglerna EN GÅNG TILL..haha

 

Ibland glömde vi springa, ibland sprang vi fast vi inte skulle. Vid par-pingis stod båda som fån med sina racket på båda sidor när bollen kom och ingen tog den. Ibland skulle båda ta den och den ena fick ta skydd av den andras slag. Ibland kom det två bollar (jag ordnade med det förstås). Ibland körde vi med hela rummet som bord.

Mycket lyckad kväll.

 

Söndagen har varit lugn och jag har varit vääääldigt trött och hängig av helgens strapatser. Men det har regnat och inte bjudit på mycket gå-ut-och-göra-något-väder heller. Marcus förklarade idag att han "fattar .....i huvet". Det var ju bra:)

 

 


Härliga fredag

Idag fick jag besök av min son och Sambo-Älsklingen när jag slutade.
Marcus är som sin mamma och kastar sig direkt in i arbete. Åsså var han tvungen att ringa ett par ytterst viktiga samtal där han satt djupt försjunken i konversationen med ett dovt "m...m....m..." förstående och intagande.

Kära kollegor: nu har jag sett tejpen ni satt på luren ...haha....Eftersom jag inte använder luren så har jag ju inte riktigt drabbats av det. OCH jag såg direkt post-it lappen under musen när jag märkte att den inte fungerade. Hahaha....(det är tradition att om man haft semester så gör de såna bus-saker på ens rum nämligen)

Efter en Falaffel-tallrik i Malmö drog vi till hans favvo-lekplats i Malmö. Tog en tur i Slottsparken/Kungsparken också och avslutade med en glass på Glassbaren vid Davidshalls torg ungefär.

Han somnade gott i kväll.

I morgon är det tur till Svärfar för uppvaktning av hans pension. Den vi försökte gå på redan förra helgen.
Sen ska jag på tjejmiddag på kvällen i Prästgården:)

Jag bidrar med Tacopaj och Popcornkakor. Någon annan skulle ta med tacochips och dippa. En annan tar med sallad och snacks osv. Åsså ska vi spela rundpingis och titta på Sommarkväll med Anne Lundberg. Vi var ju med förra året i den (som publik då försås hahaha). I år hade vi inte möjlighet att gå. Så det får bli lite inspelat i år.

På jobbet går det jättebra. Jag får lära mig mer och mer. Det är till och med så att jag fått ta över ett helt område för att vara HR-stöd. Jag ska också få sitta med i förvaltningsrådet och jobba med Arbetsmiljön på förvaltningen. I LIKE! Det blir mer och mer rekrytering utanför Vikariebanken också som jag jobbat med tidigare. Nu får jag VERKLIGEN upp mitt CV och kan säga att jag har praktisk erfarenhet av den mer arbetsrättsliga delen - den delen som folk mest känner igen. Jag har ju jobbat med den strategiska biten innan (handlingsplaner, rutiner, policydokument, systematiskt arbetsmiljöarbete etc. ) och inte haft rena personalärenden. Men nu så!!!!

Jag älskar verkligen mitt jobb! Jag har fantastiska kollegor och ja...det är allt man kan önska sig. Nja...det var ju inte riktigt sannt förstås...En fast tjänst eller mycket längre vikariat hade ju varit ännu bättre!

Nu är det dags för ett glas öl och lite godis framför tvn.

Jubbar på.....

För ett ögonblick trodde jag att det var onsdag idag men det är bara tisdag. Jag ska gå min tisdagspromenad med väninnan jue. Nåja, ingen fara på taket då jag trivs alldeles ypperligt på mitt jobb om dagarna och att umgås med min älskade familj på kvällarna. En perfekt blandning av nytta och nöje. Förutom att man kunde fått vara med familjen lite mer då.

Idag har jag fått hem en pyjamas till Marcus med Thomas och vännerna. Den åkte ju på direkt och sovs i skrivandets stund. Då han blev så glad och rusade rundor här så fick jag inte någon direkt bra bild men men...Där är den i alla fall på en fantastiskt glad och skuttandes Marcus. Han är så tacksam att ge saker till för han glädjs och visar sin glädje så enormt mycket.

 

I helgen har jag sytt lite. Här är en skötväska för förvaring av valfria produkter. Jag har valt att ha extrakläder i den. Nedan visar jag på hur man kan variera storleken på väskan

 

 

Det blev lite till vagnen också

 

En gammal Turkisk-yougurt-burk blir en bra förvaring. Jag har klätt den i tyg.
När vi var i affären sist så blev Marcus ledsen när han såg att en kvinna gick med en sån burk för han hade lekt med den hemma mycket: "Min buuuurk mamma.....den är borta...min buuuurk......inte ta min burk" ropade han.

 

En påse som är plastad på insidan - perfekt om det börjar regna.

 


Ett tips till era barn som äter Calippo - sätt en påsklämma nertill så glassen inte åker ner tillbaka i hållaren:)

 

 


RSS 2.0