Då var man ett år äldre

Jag har fyllt år! Jättegoa arbetskamrater uppvaktade mig med glad sång och en flaska rött vin på dagen. Jag hade lite uppdrag ute i verksamheten så jag sprang fram och tillbaka hela dagen så de hade lite sjå att passa in när jag väl var inne en stund. De hade koll via receptionisten tydligen. Jätterart. Och favoritvinet Masi också.

Jag köpte mig själv lite tulpaner (mina favoritblommor) både till mitt kontor och till hemmet.Det går jättebra på jobbet och jag känner mig oerhört trygg i det jag gör. Den biträdande rektorn jag arbetar med överöser mig med lovord och hon smsade i går eftermiddag att hon stuckit in huvudet hos min chef och berömt mitt arbete. Hur roligt som helst ju.

Men det är ju så när man trivs - då gör man också ett bra arbete och vill lägga ner det där lilla extra utan ansträngning. Det blir helt enkelt bra då!

Min kväll på födelsedagen var jag skittråkig och trött så jag sa till Sambo-Älsklingen "Tycker du att jag är jättetråkig om jag går och glor på tv i sängen ikväll?" och han svarar (helt osmart för här hade han ju värsta chansen att charma in sig totalt) "Nä, jag hade ändå tänkt att gå ner och köra lite dataspel". ÅÅÅÅÅ.....Så jag informerade honom om att han var "en idiot som inte tillvaratog tillfället att säga - Men Älskling. Om du känner att du är trött och hellre vilar dig så gör det. Kryp du ner i sängen och mys lite". Men inte min Älskling inte. Han kör sig själv rakt ner i skosulorna....hahaha.

Jag fick i alla fall en väldigt fin present (som jag önskat mig). En helårsprenumeration på Hus & Hem.


LCHFLäste ni i tidningen idag. STOR artikel om hur farligt den här kosten är. Jag håller med om att det säkert finns nackdelar även med denna typ av kost som allt annat om man kör striktaste varianten. Men att sluta äta godis och stääändigt tänka på mat och proppa i sig godis/socker varje dag är nog mer ohälsosamt än att äta tre gånger om dagen ,vara mätt mellan måltiderna  och få ett stabilare humör osv.

För oss handlar det om att ändra tänket kring mat och försöka få in mer variation i maten. Vi ska inte leva på det här sättet i evigheter men vi kör det som en kickstart att gå ner, må bättre i magen (som jag VERKLIGEN GÖR) och lära oss att grönsaker inte behöver vara äckligt .

Självklart är det ingen kost som passar alla och jag tycker det är helt fel av människor att pracka på det med argument som att "man aldrig är sjuk" eller "botar sjukdomar".KREATIVA EWA-MARIE

Jag har passat på att sy lite idag. Kuddar till Styvis och vardagsrummet och en cool väska till mig.Med blomband och svart band så man kan stänga den ordentligt.Föräldrarepresentant

Anledningen till att jag var hemma idag var att jag var på möte på min sons förskola i morse då jag är representant för den avdelningen som min son går på. Jag har, bland annat, lyft upp mina säkerhetsfrågor tidigare och i tidigare inlägg månaden innan kan ni läsa om att jag återigen hittade stora brister på förskolan.

Med anledning av detta och att de säkert är så trötta på mig och mitt skarpa öga som ser allt sånt (och säger det) har de nu bett om hjälp att ge synpunkter genom att jag ska utföra en inspektion tillsammans med en i personalen. Så det ska jag boka in någon gång här också i slutet på mars.

En kväll var ju vi några föräldrar som frivilligt kom och byggde ihop lite uteleksaker till förskolan (jag målade en bensinmacks-skylt ) men när jag och en väninna som har sin son där också upptäckte vi en massa som INTE var okej. Bland annat hade de sågat av ett plaströr som de satt fast på en altan lite snett ner. För att barnen skulle kunna hälla sand eller vatten där igenom osv. Den kanten var bara avsågad och SYLVASS. Så hade ett litet barn sträckt sig upp mot den och försökt hälla sand/vatten hade den kunnat skära upp hela handleden mycket illa. Jag bad dem att åtgärda det snabbt och de satte lite silvertejp runt kanten. Men man kan säkert göra det lite säkrare. Lite såna saker.

Det sitter även en förälder med som är vice ordförande (tror jag det var) i kommunstyrelsen och han ifrågasatte också hur man kollat säkerheten när man tog besluten i att göra dessa uteleksaker. Inget som sätts upp på kommunala platser får ju vara annat än CE-märkt och EU-anpassat osv. Massa regler kring detta.

Jag hoppas att jag kan få ihop en lista på åtgärder man kan göra för att förbättra säkerheten kring de brister man upptäcker. Sen är det ju jättesvårt att hitta allt och kunna allt om allt. Men mina hökögon och analytiska säkerhetssinne är rätt bra:)


Här kommer en bild inför Kvinnodagen 8 mars:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0