Bloggvärlden

Vet du vem Pow, Nemo, Hugo Rosas, Dessie, Kissie är?

Bloggvärldens största bloggare enligt media och ...dem själva förstås. Blondinbella känner ni väl till? För en vecka sen visste jag inte ens om att det fanns så många till...och vilken värld de lever i.

My Showroom.se kan man hitta alla de "stora" bloggarna. Kända från dokusåpor och...ja, vad är de kända för egentligen.

Vilken konstig värld det har blivit nu......Bloggvärlden! En egen värld? Matrix?

En bekant och jag kom in på ämnet idag på FB (också ett fenomen). Hon hade nämligen läst att 43% av alla kvinnor tror att skönhetsoperationer blir en karriärstrategi i framtiden. Vi insåg ju genast att vi behöver lägga oss under kniven nu för att få varsitt efterlängtat jobb. Båda är vi akademiskt utbildade kvinnor i våra bästa år med erfarenheter och livets skinn på näsan, inga kommande barn att vara föräldralediga för i framtiden och sugna på att komma ut för att dela med av vår enorma kompetens och driv.

Men vi måste alltså kanske lägga oss under kniven och rätta till ett och annat då? Var finns mallen?

En annan tanke som slagit mig den senaste tiden är att näst intill varenda program på tv handlar om "vanliga människan". Man är med i Fuskbyggarna, Lyxfällan, Dokusåpor, Sofies änglar, Hjälteprogram, Bygglov, Roomservice, Grannfejden etc. Vanliga människor är varje dag på tv och om ett par år.....kommer väl frågan på en arbetsintervju: "Vilket program på tv har du varit med i då?" och sedan "VA har du inte medverkat i NÅNTING?"

Likadant kommer frågan "Vad har din blogg för inriktning?" och reaktionen när många berättar att de inte har någon blogg "VA? Har du ingen BLOGG?....Men du Twittrar väl??? Facebook?????. Har du INGET socialt liv?"

Visst är det skumt?!

Den här världen som Kissie, Dessie, Pow, Daniel Paris och de andra lever i ...är för mig helt främmande men ändå inte. Dramat man upplevde i tonåren finns ju också berättat där...bara det att vi inte exploaterade det för hela världen. Idén med den där bloggvärden är att man hittar på  en figur (eller är det verkligen om dem själva som riktiga personer) och sen hittar man provocerande ämnen att lägga ut som den här "figuren" är med om i sitt fiktiva liv. Var går då gränsen? Man blir totalt förvirrad och vet inte vad som är sant och inte sant.

Bilder på den här Kissie som jag sett är skrämmande. Men många säger att det är fejk. Att hon egentligen är blek, har mer kropp (för på bilderna ser jag bara en anorektiker....förlåt om det inte är så men .....se och döm själv på kissies.se ) och är en "helt annan person".

Headern visar en bild men hennes andra bilder  i bloggen en osund stackars tjej som svälter sig själv med barnmats-diet. På vissa bilder ser man ju uppenbart att hon har retuscherat men ändå....Provokation eller sant? Det är i alla fall inget jag vill att min Styvis ska se och ta efter.

Blogga är kul och ska vara ett forum där man får uttrycka sig, dela med sig och inspirera. Inte ohälsosamt, kasta skit på andra (det är riktigt elaka kommentarer med ord jag inte vill uttrycka mig här) och ge falska rykten.

Det här uttrycket som florerade i samband med dokusåpatrenden (exempelvis Linda Rosing om ni minns) att "bad publicity är good publicity"som sedan Robinson-Robban verkligen anammade är farliga grejjer när det går överstyr. Det sårar många i omgivningen och allra mest dig själv.

En kille som verkligen tagit tag i sitt liv är Nemo, känd från Kungarna i Tylösand. Hurra för honom och hans mogna insikt. "Jag heter Nemo och jag är alkoholist". Han börjar fatta vad livet handlar om och verkligen vaknat efter sin medverkan i programmet.

Nu känner jag mig mammig och vill genast skriva ut en karta för barnen att följa. "Gör detta- inte detta- följ den här vägen och var stolt över dig själv som du ÄR!"

För er mammor och pappor, mor- och farföräldrar, mostrar och fastrar, farbröder och kusiner: Ta er tid att granska den här världen också - för det är den världen våra barn och ungdomar lever i och påverkas av. Blunda inte!


Kommentarer
Postat av: Nina

Vet du, ibland i perioder läser jag några av de där bloggarna, och förfasas jag med! Just nu är jag inne i en sån period så det är ju lite komiskt att du skriver om det just nu :-) I alla fall, det verkar ju vara som en egen värld för storbloggarna med egna fester osv. Jag såg bilder på Kissie där hon ser mer normal ut (inte avmagrad alltså) på gossips.se eller vad den nu hette, klickade mig dit från någon av de där bloggarna. Nästa vecka när jag är frisk och jobbar ska jag lägga ner läsningen av de där bloggarna och bara läsa de som faktiskt ger något :-)

2011-01-20 @ 11:59:26
Postat av: Bella

Pow, Nemo och Hugo Rosas har jag aldrig hört talas om. Blondinbella har jag hört om pga namnet och att jag tycker att det är sååå löjligt. Sen har hon varit i Vakna med the voice någon gång och jag skämdes så mycket att jag var tvungen att byta kanal.

Sen vet jag inte om det är Dessie eller Kissie (vad är det med dessa -ssie namn?) som jag såg en bild av igår och förfasades. Jag vet att jag låter som en gammal kärring när jag säger förfasades men ärligt talat, hur ser folk ut idag?!? INTE snyggt.Någon fyllde ju ut läpparna framför kameran också. Minns inte vem det var men hon såg ut som en blonderad anka efteråt, höll på att garva ihjäl mig tyvärr. Kände mig lite taskig efteråt men jag hoppas att när det lagt sig och läpparna börjar se normala ut igen har hon växt upp och lärt sig en läxa.

2011-01-20 @ 20:11:54
URL: http://bbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0