Vill ha katt

Familjen har länge tjatat om att skaffa katt. Närmast var vi ju när Sambo-Älsklingen och jag hittade Pysen  (en liten katt som vi såg kom springandes på motorvägen som vi sedan gick och letade upp, fann frusen och förkyld i diket, tog hem, avlusade, värmde och sen hittade vi ägaren och lämnade tillbaka). Just då fanns det inte riktigt utrymme för att ha en katt. Dessutom bodde vi i en tvårummare och inte så kul för en liten katt att bara bo så.

Nu har vi i alla fall kommit närmare (JAG har kommit närmare eftersom det ändå är jag som kommer att få ta det yttersta ansvaret för katten. Ni vet "jag looovar att tömma kattlådan" osv. Eller hur. Det blir ju jag så jag ska också ta beslutet att ha katt eller inte).

Jag har nu kontakt med en uppfödare som har en kull på gång här i februari (men man kan ju inte hämta hem den förrän den är 12 veckor sen). Vi söker ju specifikt en hankatt och åt det gråa hållet av rasen Sibirisk katt. Det är en mycket social katt som fungerar bra även för dem som har allergier. Jag tror inte att vi har någon allergi mot just katt och djur i allmänhet även om jag har känningar av pollen, damm, starka dofter osv. Eftersom jag har haft två katter tidigare så tror jag inte det är problem.


INFO INFO
Sibirisk katt påminner om Lo-djur vilket är Sambo-Älsklingens favorit. Han vill dessutom ha en stor katt och en sådan här kan väga 6-10 kg (honorna mindre). Den jamar inte likadant som andra katter och kan till och med morra som en hund när den blir arg. Många menar (enligt Wikipedia) att det är det närmaste man kan komma hund utan att vara hund. Den är mycket sällskaplig och följer sin ägare (men man slipper ju ut och rasta den i tid och otid). Många av dem gillar även vatten och kan frivilligt ta en simtur.

Bilden är lånad från http://www.sibaris.ru/eng/breed.php

Jättespännande och vi hoppas att det kommer en liten kille i kullen nu som är frisk och vacker, att uppfödaren tycker att vi är av rätta virket och godkänner oss som köpare och att katten ska trivas hos oss. Och att jag lyckas få ihop pengarna för allt. De kostar ju en slant och ska ju självklart ha tillbehör av bra kvalitet. Vi var inne i en affär idag och tittade på klätterpelare, toalett och transportväskor/bur, halsband, leksaker och allt. Så fina saker det fanns. Titta på den här sidan jag hittade på webben som säljer möbler etc. COOLT!

Vi spånade på namn idag, jag och Styvis, på väg in till mitt jobb med tåget. Jag kom på att Taco var ju rätt fint. Det blir bara problem när vi säger "vad ska vi äta idag? jag tycker vi käkar Taco idag" och vi skrattade gott när vi tänkte att katten säkert skulle bli nervös och dra iväg och gömma sig:) SÖTT. Sambo-Älsklingen tyckte inte om det namnet men vi tycker det var bra. Pizza var också ett förslag men......näe....Han ska ha ett ståtligt namn!


Kommentarer
Postat av: Bella

Fin katt. Ser riktigt fluffig och mysig ut! :)Hoppas ni får en bra helg!

2011-02-25 @ 15:35:31
URL: http://bbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0