Veckan..

har varit bra men är trött. Har varit förkyld och hängig nu i nästan en månad egentligen med hosta och lite feber hit och dit. Börjar dock bli bättre i alla fall och Styvis äter sin pencillin för att få bort halsflussen.

Jag har jobbat hårt på mitt arbete och tycker att jag gör ett bra jobb (man FÅR tycka att man är bra på sitt jobb). Jag trivs med allt utom pendlingen. OERHÖRT stressande att tåget ALLTID varenda jä-la dag är försenat så  pass mycket att jag inte hinner med anslutande buss (som också ibland är försenad eller helt enkelt inte dyker upp). Dessutom kör de inom Gustav Adolfs torg vilket jag tycker är helt obegripligt egentligen att förlägga en busstopp mitt i smeten så nära centralen och övriga busshållplatser. Det tar hur lång tid som helst att stå där i rödljusen att vänta för att komma ut från torget. De skulle spara 5-8 minuter på att inte köra in - och på morgonen när man är stressad och på väg till jobb är det MÅNGA minutrar.

Måste släppa ångesten över detta annars får jag magsår MINST! So what om jag kommer sent! Det är inget jag kan påverka. Jo, åka tåget som går ännu tidigare. Med påföljd att Marcus ska in på dagis tidigare. Nä.....vill inte. Så då får det vara så. Det kommer att bli bra i slutänden för man jobbar ju alltid mer ändå när det är nåt. Men det hade varit kul att kunna ta ut det i tid istället för att det ska ätas upp för att sitta och slå av tiden i en j-la buss- eller tågförsening.

GNÄLL GNÄLL

Går inte påverka - alltså ----släpp det!

TYG TYG TYG

Har köpt två tyger jag gillar starkt. Den ena är från SVP textil ; "Småstad" och den andra en blommig historiaTänkte göra tavla av hus-tyget och kuddar eller nåt av blomtyget. Det med blommor är väldigt skirt så jag vet inte om jag kan göra kudde av det. Man kan ju förstärka det bak kanske.....vi får se.

I lördags var jag ju på tjejmiddag med mina gamla Lunda-student-kompisar Linda, Suss och Johanna. Marcus ritade ett kort till Linda (jag hade ett paket med mig jue) som han flitit höll på med.

Det blev inte mycket ritat på det sådär men han tyckte det var väldigt viktigt att "Göra kort till Linda, mamma".

 

Här är ett foto på när han sov i onsdags. Vi var ju hemma för att införskaffa hostmedicin till honom efter en hård vaken-hostar-natt. Så han var trött på dagen sen.

 

 

 

Igår kväll var det i alla fall full fart på honom igen. Han dansade, snurrade och lekte med lera. Styvis gjorde en hamburgare med salladsblad i.

 

Vi är ju så förbaskat kreativa här i vår lilla familj - eller hur!?

 

En ny kokbok blev vi med i veckan också. En LCHF Husmanskost. Skönt att ha rejäla kokböcker och inte behöva bara stå med iphonen och leta recept hela tiden. Skulle faktiskt vilja ha en iPad. (jag vill ha allt sånt:)

 

 

Hittills funkar det SVINBRA med den här kosten. Jag är inte alls småhungrig mellan måltiderna (oftast bara frukost, lunch och middag - eventuellt kvällsfika) som förut. Har gått och handlat och varit i kiosken här hemma utan att ens vilja ha godis och chips. Man är mätt och belåten helt enkelt. Magen är mycket stabilare och det känns mycket mycket bra. För MIG i alla fall. Sen behöver det inte vara bra för alla. Men hittills har det inte fungerat i längden genom att bara räkna kalorier och dra ner på allt gott. Det går ett tag men sen KRÄVER hjärnan mer. Man blir inte mättad av allt.

 

 

Se så smarrigt denna köttfärsgratäng med vitkål ser ut.

 

Idag åt vi Tacos men jag åt inte med bröd eller nåt - bara själva innehållet. MUMS det med. Man behöver inte bröd för att det ska smaka rejält med tacos. Det är ju ingredienserna som gör det.

 

Nu ska jag krypa i säng. Har gått upp jättetidigt (05) om mornarna så jag är lite sliten (och 03 en natt ju). ZZZzzz

Sambo-Älsklingen har jobbat över nästan varje dag och ska jobba i helgen också. Fattar inte att de bara är två på hans avdelning där det MINST ska vara tre. En dog och en vägrade jobba kvar där för hans hälsa var inte bra. ILLA! Som personalvetare kryper det i skinnet när organisationer inte förstår att ta vara på sin personal.

 

NATTI NATTI

 

 


Kommentarer
Postat av: Bella

Tänk positivt, i sommar kommer du förmodligen ha glömt att tågen och bussarna alltid var försenade. Då brukar de vara i bättre tid och så kan man kika på alla sommarfina människor.Vad härligt att det går bra med LCHF! Maten ser alltid väldigt god ut i alla fall.

2011-02-19 @ 11:53:56
URL: http://bbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0